Γαλέτες πατάτας, πολύ γευστικές - iefimerida.gr

Γαλέτες πατάτας, πολύ γευστικές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μια φανταστική παραλλαγή της παραδοσιακής τηγανητής πατάτας και συνοδεύει όλα τα φαγητά. Οι γαλέτες τρώγονται και μόνες τους, με μια σαλάτα και ένα τυρί.

Υλικά
2-3 πατάτες

  • 1 μεσαίο κρεμμύδι ή δύο σκελίδες σκόρδο (εξαρτάται τι γεύση προτιμάτε)
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο (ή και αραβοσιτέλαιο για καλύτερο χρώμα)
  • Προαιρετικά, βάλτε αρωματικά χόρτα –Φρέσκια ρίγανη, μαϊντανό, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Με τρίφτη, τρίψτε τις πατάτες και το κρεμμύδι χοντροκομμένα
  • Πιέστε τα λίγο για να φύγουν τα πολλά υγρά
  • Βάλτε τα σε ένα βαθύ μπολ
  • Προσθέστε το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε καλά
  • Είναι έτοιμο να το τηγανίσετε
  • Σε ένα καλό τηγάνι βάλτε το λάδι
  • Τηγανίστε τις γαλέτες σαν τις τηγανίτες, μικρή ποσότητα κάθε φορά
  • Πιέστε τις ελαφρά για να ξεροψηθούν
  • Αν δεν τις θέλετε ξεροψημένες, βάλτε μεγαλύτερη ποσότητα σε κάθε γαλέτα
  • Γυρίστε τις και από την άλλη πλευρά για να καλοψηθούν
Γαλέτες πατάτας, πολύ γευστικές | iefimerida.gr 0

Μπορείτε να τις κάνετε και πιο ..χοντρούλες. Καλή ιδέα να προσθέσετε λίγο γάλα.

Γαλέτες πατάτας, πολύ γευστικές | iefimerida.gr 1

Πολύ νόστιμες με αρωματικά μέσα:

Γαλέτες πατάτας, πολύ γευστικές | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή γαλέτες πατάτα αυγό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ