Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 43 ετών, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Ελιοτ Τριντό καταγοήτευσε τον Καναδά με το χαμόγελό του και την αισιοδοξία του.

Ο Τζάστιν Τριντό, που έγινε ο 23ος πρωθυπουργός του Καναδά, είναι φιλελεύθερος κεντροαριστερός. Ιστορική νίκη για έναν υποψήφιο που όλες οι δημοσκοπήσεις είχαν προβλέψει ότι θα χάσει.

Την επόμενη μέρα της εκλογής του ο Τζάστιν Τριντό συνόδευσε τα παιδιά στη στάση του σχολικού λεφορείου. Φρουροί και αστυνομικοί στάθηκαν μακριά. Η περιπέτεια προς την πρωθυπουργία ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο. Ο Τριντό ρώτησε τη σύζυγό του Σοφί αν δέχεται να κολυμπήσει με την οικογένειά τους στα σκοτεινά νερά της πολιτικής. Ο ίδιος κατάγεται από μια οικογένεια με επιτυχημένη, αλλά τραγική ιστορία.

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η Σοφί Τριντό είναι πρώην δημοσιογράφος, παρουσιάστρια σε κανάλι, καθηγήτρια γιόγκα και μητέρα τριών παιδιών. Στήριξε τον σύζυγό της και 68 ημέρες αργότερα όλος ο κόσμος τον είδε να εκλέγεται πρωθυπουργός.

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο Καναδάς έχει πάθει μαζί του ένα είδος «Τριντο-μανίας». Όπως το 1995 για τον Τόνι Μπλερ ή το 2008 για τον Μπαράκ Ομπάμα, όταν ο Τζάστιν βγαίνει στον δρόμο προκαλεί ενθουσιασμό σε νέους, γυναίκες και μειονότητες. Οσοι τον γνωρίζουν λένε ότι έχει ένα είδος μαγνήτη στο βλέμμα, απλώνει με τον δικό του τρόπο την αγκαλιά προς τους άλλους και δίνει την εντύπωση στον συνομιλητή του ότι ζει μια εξαιρετική στιγμή.

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ως υποψήφιος, ο Τριντό έκανε μια προεκλογική εκστρατεία βασισμένη στο δικό του στιλ, με όμορφες εικόνες, αισιόδοξο προεκλογικό πρόγραμμα και αρκετές κεϋνσιανικού τύπου υποσχέσεις. Εγινε γρήγορα ο αγαπημένος των social media, τα οποία παρακολουθεί ο ίδιος καθημερινά. Προεκλογικά, φωτογραφήθηκε σε ένα ρινγκ πυγμαχίας, να κάνει κανό ή να μαζεύει κολοκύθες με τη σύζυγό του Σοφί Γκρεγκουάρ. Στον Καναδά η πολιτική γίνεται οικογενειακά, με τα παιδιά στην αγκαλιά.

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Αυτές οι εικόνες ενός «Κένεντι α λα Καναδά» φέρνουν στη χώρα τις μνήμες μιας ιστορίας 40 χρόνια πριν. Τότε, ο Ελιοτ Τριντό έκανε προεκλογική εκστρατεία με την πανέμορφη σύζυγό του Μάργκαρετ Σινκλέρ και τον μικρό Τζάστιν στην αγκαλιά. Ο πρωθυπουργός είχε παντρευτεί κρυφά την όμορφη Μάργκαρετ και ο γιος τους γεννήθηκε το 1971.

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Ωστόσο, το 1977 η Μάργκαρετ εγκατέλειψε τον Ελιοτ Τριντό για να ακολουθήσει τους Ρόλινγκ Στόουνς σε μια περιοδεία. Βρέθηκε να χορεύει στο Studio 54 με τον Αντι Γουόρχολ και τους φίλους του, έκανε παρέα με τον Τζακ Νίκολσον και είχε μια ιστοριούλα με τον Τεντ Κένεντι. Η ίδια η Μάργκαρετ διηγήθηκε την περιπέτειά της στα απομνημονεύματά της, λέγοντας ότι έπασχε σε ηλικία 26 ετών από κατάθλιψη και διπολική διαταραχή.

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 8


Ορίζεται κηδεμόνας των 3 παιδιών ο Τριντό. Πρωθυπουργός το πρωί, εργένης πατέρας το βράδυ. Κάνει επίσημα ταξίδια και έχει τα παιδιά μαζί του σε συναντήσεις με τον Ρόναλντ Ρίγκαν, τη Μάργκαρετ Θάτσερ ή τον Χέλμουτ Σμιθ.

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 10


Μεγαλώνοντας, ο Τζάστιν Τριντό προσπαθεί να απελευθερωθεί από τη σκιά του πατέρα του. Στο Πανεπιστήμιο θέλει να τον αποκαλούν Τζάστιν Τρεμπλέ, ενώ κάνει πυγμαχία με το όνομα Τζάστιν Σεν Κλερ. Εγκατελείπει το πατρικό και μένει στη Δυτική Ακτή. Η παιδική και εφηβική του ηλικία δεν ήταν εύκολες.

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 12


«Εζησα δύσκολες στιγμές και ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο ούτε για τα παιδιά μου», λέει σήμερα. Θυμάται ότι στο σχολείο τα παιδιά τού έκαναν καζούρα και του έδειχναν το εξώφυλλο περιοδικού με τη μητέρα του. Χτίζει γύρω του μια ασπίδα που τον έκανε από τότε αρκετά επιφυλακτικό με τους άλλους.

Η οικογενειακή τραγωδία συνεχίζεται. Τον Νοέμβριο του 1998 ο Μισέλ, ο μικρότερος αδελφός, σκοτώνεται στα χιόνια. Το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ. Ο Ελιοτ Τριντό δεν το ξεπέρασε ποτέ, παθαίνει καρκίνο και πεθαίνει δύο χρόνια αργότερα.

3.000 άτομα παρευρέθησαν στην κηδεία του Τριντό, μεταξύ των οποίων ο Κάρτερ και ο Φιντέλ Κάστρο. Ο Καναδάς έκλαψε τον πολιτικό που θεωρείται ως σήμερα πολύ επιτυχημένος πρωθυπουργός.

Ο Τζάστιν Τριντό είναι 28 ετών και αποφασίζει να φύγει μακριά από την πολιτική. Γίνεται καθηγητής του σκι, μετά δάσκαλος. Ωστόσο, το 2008 η πολιτική τον συναντά και εκλέγεται βουλευτής. Θέλει να αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από ωραίος άντρας με διάσημο όνομα. «Ακόμη και αν δεν με γνώριζαν και δεν με είχαν δει ποτέ, οι άνθρωποι πάντα με πλησίαζαν με την ανάμνηση του πατέρα μου, αρνητική ή θετική», λέει.

Οι αντίπαλοί του αντιλαμβάνονται ότι γεννιέται ένας σκληρός αντίπαλος. Πολύ ωραίος, πολύ πλούσιος, από καλή γενιά και με ένα παρουσιαστικό σαν ηθοποιός στην τηλεόραση, ο Τριντό γίνεται στόχος. Οι συντηρητικοί ξεκινούν την αρνητική διαφήμιση εναντίον του και είναι αλήθεια ότι το βιογραφικό του δεν είναι πλούσιο.

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 13


Κερδίζει, ωστόσο, το πρώτο debate με τον αντίπαλό του Stephen Harper, ο οποίος στη συζήτηση μοιάζει με επικεφαλής επιχείρησης. Ωστόσο, ο Τριντό κερδίζει τις εντυπώσεις: με τον Τριντό θα ήθελαν να πάνε διακοπές οι Καναδοί, τον Τριντό θα ήθελαν να τους σώσει από ένα τροχαίο. Ο νεαρός ανάβει πάλι τη φλόγα του κεντροαριστερού κόμματος που έσβηνε.

Το μήνυμά του απευθύνεται σε μια καναδική κοινωνία που ελπίζει στην αλλαγή των γενεών και θέλει να γίνει πιο αισιόδοξη και πιο θετική. Οι Καναδοί δεν πιστεύουν την πολιτική του μίσους και της εκδίκησης, δεν είναι λαός αρνητικός. Υπόσχεται επιστροφή επενδύσεων και απορρίπτει την οικονομική πολιτική των προκατόχων του και με το χαμόγελό του κερδίζει τις εκλογές.

Προς το παρόν, ο κόσμος διερωτάται αν ο Τζάστιν Τριντό μπορεί να ξεκινήσει μια νέα εποχή στον Καναδά. Εκείνος και η γυναίκα του αποφάσισαν να σβήσουν κάποια από τα φαντάσματα του παρελθόντος και δήλωσαν ότι δεν θα μετακομίσουν στην πρωθυπουργική κατοικία αμέσως, αλλά θα προηγηθούν σοβαρές μετατροπές και ανακαινίσεις. Η κατοικία βρίσκεται στην Οτάβα και η μητέρα του Τριντό την αποκαλούσε «το διαμάντι των φυλακών του Καναδά».

Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 14
Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 15
Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 16
Ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά -Η τραγική ιστορία πίσω από το πρόσωπο του γόη [εικόνες] | iefimerida.gr 17
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Tζάστιν Τριντό πρωθυπουργός Καναδάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ