Λουράντος: Το ΔΝΤ και τα αμερικανικά καρτέλ πίεσαν για την απελευθέρωση των φαρμακείων - iefimerida.gr

Λουράντος: Το ΔΝΤ και τα αμερικανικά καρτέλ πίεσαν για την απελευθέρωση των φαρμακείων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επάγγελμα του φαρμακοποιού έχει απελευθερωθεί τα δύο τελευταία χρόνια, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωσταντίνος Λουράντος.

Σημείωσε, δε, πως ο φαρμακοποιός, αλλά και οποιοσδήποτε ανοίγει όπου θέλει το φαρμακείο του.

Τόνισε πως μια φαρμακευτική βιομηχανία θα έχει την εισαγωγή, το χονδρεμπόριο αλλά και τα φαρμακεία και ο φαρμακοποιός θα είναι πλήρως εξαρτημένος από την εταιρεία.

Είπε επίσης πως η εταιρία θα μπορεί να προσλάβει και γιατρούς τους οποίους θα υποχρεώνει να συνταγογραφεί τα φάρμακα της εταιρίας τα οποία οι ασθενείς θα προμηθεύονται από τα φαρμακεία της εταιρείας.

Αποκάλυψε πως κάποια συμφέροντα και όχι η τρόικα πιέζουν για την απελευθέρωση των φαρμακείων στην Ελλάδα.

Ο Κωσταντίνος Λουράντος τόνισε ότι μεγάλα καρτέλ της Αμερικής πιέζουν για την απελευθέρωση του επαγγέλματος στην χώρα μας αναφέροντας πως το ΔΝΤ και η Κριστίν Λαγκαρντ είχα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη να προχωρήσει στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ