Συνέντευξη για δουλειά στην Apple - Οι 21 ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνουν [λίστα] - iefimerida.gr

Συνέντευξη για δουλειά στην Apple - Οι 21 ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνουν [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Apple μπορεί να προσφέρει στον εργαζόμενό της μια από τις πιο συναρπαστικές και γεμάτο προκλήσεις εμπειρίες. Γι' αυτό δεν είναι έκπληξη πως για να πάρει κάποιος μια θέση δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Οπως και η Google και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, η Apple κάνει τόσο τεχνικές ερωτήσεις βασισμένες στην παλαιότερη εργασιακή του εμπειρία όσο και κάποια εντυπωσιακά παζλ.

Σε πρόσφατα posts του Glassdoor, το Business Insider βρήκε κάποιες από τις ερωτήσεις προς τους υποψήφιους συνεργάτες. Κάποιες απαιτούν δύσκολα μαθηματικά προβλήματα, ενώ άλλες είναι απλές αλλά αρκετά ασαφής για να σας κρατήσουν σε εγρήγορση. Ολες οι παρακάτω ερωτήσεις γίνονται στις διάφορες ειδικότητες που εργάζονται στην εταιρεία, όπως υποψήφιους για τη θέση Μηχανικού Λογισμικού, συμβούλου για προβλήματα στο σπίτι, Διευθυντή εφοδιασμού αλλά και άλλων ανώτερων θέσεων.

  1. «Αν έχετε δύο αυγά και θέλετε να καταλάβετε ποιο είναι ο κατάλληλο ύψος για το ρίξετε χωρίς να σπάσει, τι θα κάνετε; Ποια είναι η βέλτιστη λύση;».
  2. «Ποιος είναι ο καλύτερός σας φίλος;».
  3. «Περιγράψτε ένα ενδιαφέρον πρόβλημα και πως θα το λύσετε».
  4. «Εξηγήστε σε έναν 8χρονο τι είναι ρούτερ και ποιες οι λειτουργίες του».
  5. «Πόσα παιδιά γεννιούνται κάθε μέρα;».
  6. «Εχετε 100 νομίσματα σε ένα τραπέζι, το καθένα είναι γυρισμένο από μία πλευρά. 10 κορώνα και 90 γράμματα. Δεν μπορείτε να τα πιάσετε, να τα δείτε ή να κάνετε κάτι για να καταλάβετε τι είναι επάνω. Χωρίστε τα κέρματα σε δύο στοίβες, έτσι ώστε να υπάρχει ο ίδιος αριθμός κορώνας σε κάθε σωρό».
  7. «Περιγράψτε τον εαυτό σας, τι σας ενθουσιάζει;».
  8. «Αν προσληφθείτε, με τι θα θέλατε να ασχοληθείτε».
  9. «Αυτά είναι τρία κουτιά. Το ένα περιέχει μόνο μήλα, το άλλο μόνο πορτοκάλια και το άλλο και τα δύο. Και τα τρία έχουν λάθος ταμπέλα, έτσι ώστε να μην είναι γνωστό τι έχουν μέσα. Ανοίξτε το ένα κουτί, χωρίς να κοιτάξετε μέσα και πάρτε ένα φρούτο. Δείτε το. Τώρα μπορείτε να πείτε τι έχουν μέσα τα κουτιά;».
  10. «Είστε έξυπνος/η».
  11. «Ποιες είναι οι αποτυχίες σας και τι μάθατε από αυτές;».
  12. «Εχετε ποτέ διαφωνήσει με την απόφαση ενός μάνατζερ, και πώς προσεγγίσατε την διαφωνία; Δώστε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα και εξηγήστε πως θα την διορθώσετε. Ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα και πως θα σας περιέγραφε αυτό το άτομο σήμερα;».
  13. «Βάζετε ένα ποτήρι με νερό σε ένα πικάπ και σιγά-σιγά η ταχύτητα και αυξάνετε. Τι θα συμβεί πρώτα; Το ποτήρι θα γλιστρήσει, θα αναποδογυρίσει ή το νερό θα πετάγεται;».
  14. «Πείτε μου κάτι για το οποίο κάνατε και είστε πραγματικά περήφανος/η».
  15. «Γιατί να σας προσλάβω;».
  16. «Τι είναι πιο σημαντικό να διορθώσετε το πρόβλημα ενός πελάτη ή να δημιουργήσετε γι' αυτόν μια τέλεια εμπειρία;».
  17. «Οταν μπαίνετε σε ένα Apple Store, τι προσέχετε σε αυτό και πως νιώθετε όταν πρωτομπαίνετε;».
  18. «Πως θα ''εξετάζατε'' μια φρυγανιέρα;».
  19. «Τι σας έφερε εδώ σήμερα;».
  20. «Φαίνεστε αισιόδοξος, τι σας ''ρίχνει'' την ψυχολογία;».
  21. «Γιατί η Apple άλλαξε το όνομά της από Apple Computers Incorporated σε Apple Inc».
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Apple συνέντευξη δουλειά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ