Ο Τσακαλώτος αποκάλυψε στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ πόσα χρήματα θα χρειαστούν οι τράπεζες - iefimerida.gr

Ο Τσακαλώτος αποκάλυψε στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ πόσα χρήματα θα χρειαστούν οι τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, αφού εξήγησε ότι η ανακεφαλοποίηση είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει για να μην κινδυνεύσουν οι καταθέσεις των πολιτών και περιέγραψε τον τρόπο που θα γίνει ενώ έκανε μια εκτίμηση για το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν. Ο κ.Τσακαλώοτς εκτίμησε ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών δεν είναι μεγάλες και ότι για την ανακεφαλαιοποίησή τους θα χρησιμοποιηθούν τα 10 δισ. ευρώ του ΤΧΣ συν 5 με 6 δισ. ευρώ ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος έδωσε και χρονοδιάγραμμα: Είπε πως μέχρι τέλος Νοεμβρίου θέλει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης και να έχει αποτυπωθεί η στρατηγική των «κόκκινων» δανείων.

«Μια πετυχημένη ανακεφαλαιοποίηση, «ξεκλειδώνει» την άρση των capital control» τόνισε στην ενημέρωση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επεσήμανε επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υπάρχουν κερδοσκοπικά παιχνίδια και διευκρίνισε ότι «όλες οι μετοχές πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ