Φαρμακοποιοί: Απειλούν με προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια - iefimerida.gr

Φαρμακοποιοί: Απειλούν με προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη απειλούν οι φαρμακοποιοί απορρίπτοντας το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ) που καθορίζει τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απορρίπτει ως απαράδεκτη την Υπουργική Απόφαση και καταγγέλλει ότι υπαγορεύθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Οι φαρμακοποιοί απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την Υπουργική Απόφαση και την επιστρέφουν ως απαράδεκτη, δηλώνουν δε ότι άμεσα θα προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και σε όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΠΦΣ κάνει λόγο για σχέδιο που μετατρέπει τον φαρμακοποιό σε «αυτοφωράκια» αφού θεωρεί ως προσχηματικό το ποσοστό 20% της προβλεπόμενης συμμετοχής του φαρμακοποιού στη σύσταση και λειτουργία των φαρμακείων.

«Ουσιαστικά τον καθιστά υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί, ανεξάρτητα εάν πλέον θα ενεργεί κατ' εντολήν του επιχειρηματία εταίρου. Παράλληλα στερεί από τον Έλληνα πολίτη την αξιόπιστη επιστημονική συμβουλή και συμβολή του φαρμακοποιού, τον οποίο η ΚΥΑ καθιστά υποχείριο του εμφανούς ή αφανούς εταίρου» υποστηρίζει ο ΠΦΣ.

Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης σηματοδοτεί την παράδοση άνευ όρων σε καρτέλ και off-shore εταιρείες των φαρμακείων, καταγγέλλοντας ότι υπαγορεύθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία μνημονεύονται ξεκάθαρα από το κείμενο της ΥΑ.

«Η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων και η ελληνική κυβέρνηση απέδειξαν ότι μόνο κατ' ευφημισμόν κυβερνούν. Οι πιέσεις των δανειστών επικράτησαν των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Στην ουσία αφού εξαθλίωσαν οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας, παραδίδουν τα κουφάρια τους σε εσωτερικά και εξωτερικά συμφέροντα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ