O Ορμπαν απειλεί να πάει την ΕΕ στα δικαστήρια για τους πρόσφυγες - «Να επιστρέψουν στην Ελλάδα» - iefimerida.gr

O Ορμπαν απειλεί να πάει την ΕΕ στα δικαστήρια για τους πρόσφυγες - «Να επιστρέψουν στην Ελλάδα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 23 Σεπτεμβρίου μίλησε για «ηθικό ιμπεριαλισμό» της Γερμανίας στο θέμα των προσφύγων και απαίτησε η Ελλάδα να παραχωρήσει τη φύλαξη των συνόρων της σε «πρόθυμους» της ΕΕ.

Στις 15 Οκτωβρίου εκτόξευσε νέα απειλή προς άπαντες, λέγοντας πως η Ουγγαρία θα κλείσει τα σύνορά της, τα έβαλε με την ΕΕ λέγοντας πως πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση της προστασίας των συνόρων της Ευρώπης, ξεκινώντας από τα ελληνικά παράλια, και φυσικά έριξε πάλι τα ιοβόλα βέλη του στην Αθήνα και με προτεταμένο το δάχτυλο ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, αναδεικνύεται σε μέγιστο αρνητή των αποφάσεων που λαμβάνει η ΕΕ για την προσφυγική κρίση, προκαλώντας αντιδράσεις με τις δηλώσεις του. Φαίνεται, όμως, πως δεν σκοπεύει να σταματήσει μόνο σε λεκτικές κορόνες.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ούγγρος πρωθυπουργός προτίθεται να αμφισβητήσει νομικά πλέον το σχέδιο της ΕΕ για την υποχρεωτική μετεγκατάσταση των διακινούμενων μεταναστών (βάσει ποσόστωσης). Θα είναι μια πρόταση που θα απευθύνει στο Κοινοβούλιο και αν εγκριθεί, τότε θα προχωρήσει το θέμα με τους δικηγόρους.

Ο εκπρόσωπος του Όρμπαν, Γιάνος Λαζάρ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα και έδειξε ξεκάθαρα προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, είπε: «Η Ουγγαρία δεν θέλει να δεχθεί μετανάστες που έχουν απελαθεί. Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να απελαθούν στην Ελλάδα».

Το πρακτορείο αναφέρει πως παρόμοιες κινήσεις έχουν ακουστεί ότι σκοπεύει να ακολουθήσει και η Σλοβακία – μια ακόμη χώρα που κρατάει σκληρή στάση στις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για τη μεταναστευτική κρίση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ