Οικογένεια Σύρων μένει στο αεροδρόμιο της Μόσχας 40 ημέρες -Εχουν «κολλήσει» εκεί [βίντεο] - iefimerida.gr

Οικογένεια Σύρων μένει στο αεροδρόμιο της Μόσχας 40 ημέρες -Εχουν «κολλήσει» εκεί [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν οι Αχμάντ αποφάσισαν να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν από το σπίτι τους, πίστευαν ότι τους περίμενε μία καλύτερη τύχη, σε άλλη χώρα. Αντί για αυτό όμως, εγκλωβίστηκαν σε ένα αεροδρόμιο.

Η οικογένεια, με δύο μικρά παιδιά, ζει σε έναν παλιό χώρο καπνιστών στο αεροδρόμιο της Μόσχας, τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Ζούσαν στο βόρειο Ιράκ, μέχρι τη στιγμή που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους άρχισαν να πλησιάζουν. Ετσι, έφυγαν για τη Ρωσία.

Το αίτημά τους για άσυλο όμως απορρίφθηκε. Και έτσι, ζουν στο αεροδρόμιο. «Φτάσαμε στη Μόσχα στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα καταλήξουμε να ζούμε εδώ. Αναγκαστήκαμε», λέει ο πατέρας της οικογένειας, μιλώντας στο BBC. «Πώς μπορούν να το βλέπουν να γίνεται αυτό; Πώς είναι τόσο άκαρδοι όταν βλέπουν κάποιον που προσπαθεί να ξεφύγει από τον πόλεμο; Δεν μπορώ να το καταλάβω», λέει.

Ο μικρός γιος της οικογένειας εξηγεί πως αναγκάζονται να κοιμούνται σε στρώματα, που όμως έχουν χαλάσει. «Κάποιες φορές κρυώνουμε», παραδέχεται. Για λίγο, κατάφεραν να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση. Ενας ανώνυμος δωρητής τους πλήρωσε τη διαμονή μίας εβδομάδας στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου. Ομως, μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μήνες πριν επαναξεταστεί η αίτηση τους για άσυλο.

«Μας λένε ''πηγαίνετε στην Ευρώπη, δεν υπάρχει τίποτα εδώ για εσάς''. Η Ρωσία βοηθάει τη Συρία, ρίχνοντας βόμβες. Αυτό κοστίζει εκατομμύρια. Αλλά γιατί δεν βοηθάει εμάς», καταλήγει πατέρας της οικογένειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία αεροδρόμιο Μόσχα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ