Το σκοτεινό μυστικό της κόρης του Στηβ Τζομπς -Ενα βιβλίο τα αποκαλύπτει όλα [εικόνες] - iefimerida.gr

Το σκοτεινό μυστικό της κόρης του Στηβ Τζομπς -Ενα βιβλίο τα αποκαλύπτει όλα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη λαμπερή ιστορία του Στηβ Τζομς, του ιδρυτή της Apple, που μόνο ο πρόωρος θάνατός του σκιάζει, υπάρχει ένα μυστικό καλά κρυμμένο.

Πριν από το γάμο του με την Laurene Powell το 1991 αλλά και πριν από το δεσμό του με την εμβληματική τραγουδίστρια Τζόαν Μπαέζ στις αρχές του '80, ο Στηβ Τζομπς έβγαινε στο λύκεο με την Κρίσαν Μπρέναν. Η γυναίκα αυτή δημοσιεύει ένα βιβλίο που κηλιδώνει τη μνήμη του ευφυούς σταρ της πληροφορικής.

Το σκοτεινό μυστικό της κόρης του Στηβ Τζομπς -Ενα βιβλίο τα αποκαλύπτει όλα [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Το πορτρέτο που φιλοτεχνεί για τον ιδιοφυή Τζομς συμπυκώνεται σε μια φράση: «Τα Apple Stores είναι φωτεινά και όμορφα, αλλά ο ιδρυτής τους είναι ακριβώς το αντίθετο. Ο Στηβ ήταν ένα στοιχειωμένο σπίτι».

Το σκοτεινό μυστικό της κόρης του Στηβ Τζομπς -Ενα βιβλίο τα αποκαλύπτει όλα [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Η Κρίσαν Μπρέναν περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε όλα αυτά τα χρόνια με τον Στηβ Τζομπς, όσο κρατούσε η ερωτική τους ιστορία αλλά και μετά. Το 1977 η Κρίσαν μένει έγκυος και αυτή η εγκυμοσύνη γίνεται βραχνάς. Η γυναίκα περιγράφει τις κρίσεις θυμού του Τζομπς με τα χειρότερα λόγια. Η μικρή Λίζα γεννιέται το 1978 και ο Τζομπς αρνείται επί σειρά ετών ότι είναι ο πατέρας της. Δεν την αναγνωρίζει ως κόρη του, φωνάζει ότι ο ίδιος είναι στείρος και ότι η γυναίκα του πηγαίνει με τον πρώτο τυχόντα. Ωστόσο, παρότι δεν δηλώνει πατέρας ο Στηβ Τζομπς ονομάζει έναν από τους πρώτους υπολογιστές του «Λίζα».
Επί πολλά χρόνια η Κρίσαν Μπρέναν ζει από τα οικογενειακά επιδόματα. Ωστόσο υποβάλλει τον Στηβ Τζομπς σε τεστ πατρότητας και αποδεικνύεται ότι είναι πράγματι ο πατέρας της Λίζας. Παρά την περιουσία που είχε κάνει στο μεταξύ, πληρώνει μόνο 500 δολάρια διατροφή στην πρώην σύζυγό του για να μεγαλώσει το παιδί. Στο βιβλίο της η Μπρέναν διηγείται πώς ο Τζομπς έδινε μάχη και για ένα δολάριο.

Αριστερά η Μπρέναν με τη Λίζα, δεξιά η Μπρέναν σήμερα:

Το σκοτεινό μυστικό της κόρης του Στηβ Τζομπς -Ενα βιβλίο τα αποκαλύπτει όλα [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η Μπρέναν αφήνει επίσης υπαινιγμούς για τη διαπαιδαγώγηση της μικρής και αποκαλύπτει ότι ο Τζομπς την ρωτούσε για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις ενώ ήταν ακόμη πολύ παιδί για να καταλάβει.
Ωστόσο, όταν ήταν ακόμη έφηβη η Λίζα πήγε να ζήσει με τον πατέρα της και εκείνος της πλήρωνε τις σπουδές της στο Χάρβαρντ.

Το σκοτεινό μυστικό της κόρης του Στηβ Τζομπς -Ενα βιβλίο τα αποκαλύπτει όλα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Σήμερα η Λίζα είναι μια πανέμορφη γυναίκα 35 ετών και εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Vogue και L.A. Times. Αποφάσισε να πάρει το όνομα και των δύο γονιών της, ονομάζεται Λίζα Τζομπς Μπρέναν και αρνήθηκε να κάνει σχόλια όταν εκδόθηκε το βιβλίο της μητέρας της.

Το σκοτεινό μυστικό της κόρης του Στηβ Τζομπς -Ενα βιβλίο τα αποκαλύπτει όλα [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Και ενώ το βιβλίο τραυματίζει τη μνήμη του Τζομπς, η μικρή πόλη Los Altos στην Καλιφόρνια όρισε ως ιστορικό μνημείο το πατρικό σπίτι του Στηβ Τζομπς. Μέσα στο γκαράζ αυτού του σπιτιού, ο Τζομπς έφτιαξε μαζί με τον Steve Wozniak, τους πρώτους υπολογιστές της Apple.

Το σκοτεινό μυστικό της κόρης του Στηβ Τζομπς -Ενα βιβλίο τα αποκαλύπτει όλα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Το σκοτεινό μυστικό της κόρης του Στηβ Τζομπς -Ενα βιβλίο τα αποκαλύπτει όλα [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Ο Στηβ Τζομπς πέθανε μετά από μάχη 8 ετών εναντίον του καρκίνου στο πάγκρεας. Απέκτησε τρία παιδιά με την τελευταία σύζυγό του Λορήν Πάουελ. Η οικογένεια μένει στο Πάλο Αλτο, κοντά στη Σίλικον Βάλεϊ όπου βρίσκεται η έδρα της Apple. Ο Τζομπς άφησε πίσω του μια περιουσία που εκτιμάται σε 8,5 δις δολάρια.

Το σκοτεινό μυστικό της κόρης του Στηβ Τζομπς -Ενα βιβλίο τα αποκαλύπτει όλα [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Το σκοτεινό μυστικό της κόρης του Στηβ Τζομπς -Ενα βιβλίο τα αποκαλύπτει όλα [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Ο Τζομπς με την Πάουελ λίγο πριν τον θάνατό του:

Το σκοτεινό μυστικό της κόρης του Στηβ Τζομπς -Ενα βιβλίο τα αποκαλύπτει όλα [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στηβ Τζομπς μυστικό κόρη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ