Γιούρι Μίλνερ, ο βαθύπλουτος Ρώσος που τρώει μόνο σολομό και ομελέτα για να μη χάνει χρόνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιούρι Μίλνερ, ο βαθύπλουτος Ρώσος που τρώει μόνο σολομό και ομελέτα για να μη χάνει χρόνο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ο πλουσιότερος Ρώσος επενδυτής σε Facebook, Twitter, Alibaba. Είναι ο άνθρωπος που αγόρασε πύργο στη Σίλικον Βάλεϊ με 100 εκατ. δολάρια ενώ κόστιζε μόνο 50 εκατ.

Ο Γιούρι Μίλερ ρωτήθηκε σχετικά με την πλουσιοπάροχη ζωή του σε ένα τεχνολογικό συνέδριο στη Λαγκούνα Μπιτς της Καλιφόρνια. Αποκάλυψε πως ο πύργος του ήταν γεμάτος με έργα τέχνης, τα οποία οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να τα πάρουν μαζί τους, αφήνοντας έτσι τους τοίχους γυμνούς.

Γιούρι Μίλνερ, ο βαθύπλουτος Ρώσος που τρώει μόνο σολομό και ομελέτα για να μη χάνει χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Γιούρι Μίλνερ, ο βαθύπλουτος Ρώσος που τρώει μόνο σολομό και ομελέτα για να μη χάνει χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Γιούρι Μίλνερ, ο βαθύπλουτος Ρώσος που τρώει μόνο σολομό και ομελέτα για να μη χάνει χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Γιούρι Μίλνερ, ο βαθύπλουτος Ρώσος που τρώει μόνο σολομό και ομελέτα για να μη χάνει χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Αντί λοιπόν να αξιοποιήσει ένα τμήμα του τεράστιου πλούτου του που φτάνει τα 3 δισ. για να αγοράσει καινούρια έργα τέχνης, αντικατέστησε το καθένα από αυτά με μια τεράστια τηλεόραση με επίπεδη οθόνη. Πρόσθεσε δε πως θέλει καθεμιά από αυτές να λαμβάνει σήματα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA.

Γιούρι Μίλνερ, ο βαθύπλουτος Ρώσος που τρώει μόνο σολομό και ομελέτα για να μη χάνει χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Με τη σύζυγό του Τζουλί:

Γιούρι Μίλνερ, ο βαθύπλουτος Ρώσος που τρώει μόνο σολομό και ομελέτα για να μη χάνει χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Δήλωσε επίσης στο κοινό της Wall Street Journal πως φορά τα ίδια ρούχα ώστε να ξοδεύει λιγότερο χρόνο προκειμένου να αποφασίσει για την καθημερινή του περιβολή. Το ίδιο φυσικά κάνει και στη διατροφή του την οποία έχει περιορίσει στα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή σολομό και ομελέτα. Όπως τόνισε: «Προσπαθώ να απλοποιήσω τη ζωή μου στο μέτρο του δυνατού. Εάν περιορίσετε τις επιλογές σας, τότε μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο κάνοντας κάτι άλλο».
Για τον πύργο του στη Σίλικον Βάλεϊ ο Μίλνερ θα πληρώνει ετήσια 600.000 δολάρια φόρους, έναν λογαριασμό με τον οποίο κάποιος μπορεί να αγοράσει 3 σπίτια στις ΗΠΑ.

Γιούρι Μίλνερ, ο βαθύπλουτος Ρώσος που τρώει μόνο σολομό και ομελέτα για να μη χάνει χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Δεν είναι όμως οποιοσδήποτε πύργος. Διαθέτει χιλιάδες τετραγωνικά και στρέμματα, 14 υπνοδωμάτια, ένα σαλόνι χορού, 2 τραπεζαρίες, μια βιβλιοθήκη και άπειρους βοηθητικούς χώρους. Διαθέτει 4.600 τ.μ. ξενώνες και γκαράζ αυτοκινήτων καθώς και ιδιωτικό πλυντήριο αυτοκινήτων. Πληροφορίες αναφέρουν οι ο Γιούρι Μίλνερ, ο οποίος μένει μόνιμα στη Μόσχα με τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του, δεν έχει μείνει ακόμη ποτέ σε αυτό το σπίτι.
Εγινε πολύ πλούσιος όταν ίδρυσε τη δική του βιομηχανία online Mail.ru, η οποία είναι εισηγμένη και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Το 2010 ο Μίλνερ αναγνωρίστηκε από το ρωσικό περιοδικό Vedomosti ως μπίζνεσμαν της χρονιάς ενώ το 2012 εκρίθη ως ένας από τους 50 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο και ένας από τους 500 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον πλανήτη.

Γιούρι Μίλνερ, ο βαθύπλουτος Ρώσος που τρώει μόνο σολομό και ομελέτα για να μη χάνει χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Γεννήθηκε σε μια εβραϊκή οικογένεια της Μόσχας το 1961 και είναι το δεύτερο παιδί Ρώσων διανοουμένων. Ο πατέρας του ήταν επιστήμονας και μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
Σπούδασε θεωρητική φυσική στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας και δούλεψε στο Ινστιτούτο Λεμπέντεφ. Το 1990 έγινε ο πρώτος Ρώσος που πήγε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει στο Wharton School of Business.
Ξεκίνησε την καριέρα του πουλώντας παράνομα λογισμικό στην Σοβιετική Ενωση. Οταν το καθεστώς κατέρρευσε σταμάτησε να πουλάει κομπιούτερ και χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του πατέρα του για να φύγει στην Αμερική.
Το τελευταίο του όνειρο του κοστίζει ακριβά αλλά διατηρεί τη φήμη του πιο «ονειροπαρμένου» Ρώσου ολιγάρχη: σε συνεργασία με τον διάσημη Στέφεν Χόκινγκ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει την έρευνα εξωγήινων. Το πρόγραμμα αποκαλείται Breakthrough Initiatives και για το σκοπό αυτό διαθέτει και την προσωπική του εταιρεία Planet labs.

Γιούρι Μίλνερ, ο βαθύπλουτος Ρώσος που τρώει μόνο σολομό και ομελέτα για να μη χάνει χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 8


Οι ερευνητές θα έχουν πρόσβαση στα καλύτερα τηλεσκόπια και θα αναζητήσουν στο σύμπαν σημάδια ύπαρξης εξωγήινων. Στην ανακοίνωση τύπου αναφέρεται ότι το πρόγραμμα θα εξερευνήσει 1 εκατομμύριο αστέρια γύρω από τη Γη, ενώ πάνω από 30 επιστήμονες θα συμμετέχουν στην αναζήτηση.

Γιούρι Μίλνερ, ο βαθύπλουτος Ρώσος που τρώει μόνο σολομό και ομελέτα για να μη χάνει χρόνο [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ