H Τρόικα απαιτεί ασυλία σε δημόσιους λειτουργούς που μάχονται τη φοροδιαφυγή - iefimerida.gr

H Τρόικα απαιτεί ασυλία σε δημόσιους λειτουργούς που μάχονται τη φοροδιαφυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η περίπτωση της αποπομπής της Κατερίνας Σαββαΐδου από την ΓΓΔΕ φαίνεται πως έχει θορυβήσει αρκετά τα μέλη της Τρόικας, γι' αυτό και ζητούν να υπάρχει προστασία των δημόσιων λειτουργούν που εμπλέκονται στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι τροϊκανοί στις τελευταίες συζητήσεις με την ελληνική πλευρά και με αφορμή την αποπομπή της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαΐδου αξιώνουν από την κυβέρνηση να παράσχει ασυλία σε υψηλόβαθμους δημόσιους λειτουργούς που αντιμετωπίζουν θέματα φοροδιαφυγής υποστηρίζοντας ότι ακριβώς λόγω του χαρακτήρα του έργου τους στοχοποιούνται από τα δυνάμει θύματά τους και γίνονται ευάλωτοι.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν παραλείπουν να αναφερθούν στα παραδείγματα Θεοχάρη και στην πρώην επικεφαλής του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου, ζητώντας προστασία των όποιων προσώπων κατέχουν καίριες θέσεις, ενώ συγχρόνως κατηγορούν την κυβέρνηση πως συνεχίζει την τακτική της προηγούμενης απομακρύνοντας πρόσωπα που δεν τής είναι αρεστά.

Η κυβέρνηση αντιτείνει ότι δεν γίνεται δημόσιοι λειτουργοί τύπου Σαββαΐδου να βρίσκονται σε καθεστώς νομικού απυρόβλητου και να μη διερευνάται η δραστηριότητά τους και η αποτελεσματικότητά τους στα υπηρεσιακά ζητήματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες για να τελειώσει ο καβγάς προτείνει να ανοίξει μία συζήτηση ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και την τρόικα σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής των προσώπων που καταλαμβάνουν καίριες θέσεις όπως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποδεχόμενη ακόμη και την από κοινού επιλογή του επόμενου γραμματέα μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ