Στα τρία ευρώ κατ' άτομο η επιδότηση ενοικίου για τους 20.000 πρόσφυγες που θα μείνουν σε σπίτια - iefimerida.gr

Στα τρία ευρώ κατ' άτομο η επιδότηση ενοικίου για τους 20.000 πρόσφυγες που θα μείνουν σε σπίτια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας, που εκτείνεται σε έκταση 40 στρεμμάτων δίπλα από το ΟΑΚΑ, εξετάζει η κυβέρνηση για την κατασκευή και τη διαμόρφωση μόνιμου χώρου στέγασης και φιλοξενίας προσφύγων.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel μάλιστα σε δημοσίευμά του κάνει λόγο για ένα κέντρο-γίγας προσφύγων το οποίο θα δημιουργηθεί σε πρώην αθλητική εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Τι ισχύει για την επιδότηση ενοικίου

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει στην ενοικίαση σπιτιών ιδιωτών στα οποία θα φιλοξενηθούν 20.000 πρόσφυγες. Για το εν λόγω σχέδιο θα χρησιμοποιηθούν σπίτια ιδιωτών σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας τα οποία είναι ξενοίκιαστα, και θα χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρει το Έθνος σε δημοσίευμα του, η διαμονή των προσφύγων σε αυτά τα σπίτια θα έχει διάρκεια από 2 έως 3 μήνες, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες και σε όσους υπάγονται στο νομικό πλαίσιο του πρόσφυγα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, για την επιδότηση του ενοικίου θα διατίθενται τρία ευρώ ανά άτομο την ημέρα. Έτσι, για παράδειγμα για μία τετραμελή οικογένεια προσφύγων θα μπορεί να διατεθούν περίπου 360 ευρώ για ενοικίαση σπιτιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ