Θέλουν να ξαναστήσουν τον Κολοσσό της Ρόδου -Πώς θα είναι [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Θέλουν να ξαναστήσουν τον Κολοσσό της Ρόδου -Πώς θα είναι [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεαροί επιστήμονες από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν την ιστοσελίδα colossusrhodes.com, στην οποία δίνονται καινούργια σχέδια για την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου και τη δημιουργία σχετικού μουσείου.

Το εγχείρημα έχει πάρει πανευρωπαϊκές διαστάσεις. «Παρακολουθώντας την αυξημένη ανεργία να γκρεμίζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μιας ολόκληρης γενιάς, θέσαμε ως στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας, αποτελούμενης από νέους συναδέλφους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι μοιράζονται κοινές ιδέες και οράματα» λένε οι ίδιοι.

Θέλουν να ξαναστήσουν τον Κολοσσό της Ρόδου -Πώς θα είναι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας, είναι η παρουσίαση ιδεών που δίνει λύσεις στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι νέοι, λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και της φυγής τους στο εξωτερικό.

Η συγκεκριμένη ομάδα ήρθε σε επαφή με τα αρχαιολογικά- πολιτιστικά ιδρύματα καθώς και με ταξιδιώτικα πρακτορεία του νησιού και διαπίστωσε πως με την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου είναι δυνατό να επιτευχθούν δύο σημαντικοί στόχοι.

Πρωταρχικός σκοπός της ανακατασκευής είναι να ξαναμπεί το νησί της Ρόδου στο χάρτη και να αποκατασταθεί η ιστορικής της σημασία, η οποία θα λειτουργήσει ως πολιτιστική γέφυρα μεταξύ των τριών ηπείρων. Έτσι το εγχείρημα θα προσελκύσει εκατομμύρια κόσμο και θα προσφέρει νέες θέσεις απασχόλησης.

Δεύτερος στόχος είναι να φέρει στο φως και να αναδείξει τα εκατοντάδες αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες και περιμένουν τον κατάλληλο χώρο για να εκτεθούν, αξιοποιώντας στο μέγιστο την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, που αποκομίστηκε και διασώθηκε με κόπο στο πέρασμα των αιώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα προσχέδια θέλουν την κατασκευή να έχει 150 μέτρα ύψος, όπου μέσα θα φιλοξενείται ένα μουσείο, ένα πολιτιστικό κέντρο και μία βιβλιοθήκη. Βέβαια ο πρωταρχικός στόχος του πελώριου Φάρου είναι να γίνει σημείο αναφοράς για τα καράβια τη νύχτα και να μπορεί να τον δει κανείς από απόσταση 56 χιλιομέτρων!

Το πρότζεκτ,επίσης, προβλέπει μία κατασκευή που να στηρίζεται σε σύγχρονες και έξυπνες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, το “δέρμα” του θα είναι καλυμμένο με ηλιακά πάνελ, παρέχοντας 100% αυτονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κολοσσός ρόδος επιστήμονες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ