«Μπισκότο του Τιτανικού»: Στα χέρια Ελληνα συλλέκτη για 15.000 λίρες [εικόνες] - iefimerida.gr

«Μπισκότο του Τιτανικού»: Στα χέρια Ελληνα συλλέκτη για 15.000 λίρες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ακριβότερο μπισκότο του κόσμου βρίσκεται εδώ και δυο μέρες στα χέρια Ελληνα συλλέκτη οποίος πλήρωσε το αστρονομικό ποσό των 15.000 λιρών για να το αποκτήσει.

Το «μπισκότο του Τιτανικού» βρέθηκε στο κιτ επιβίωσης των σωστικών λέμβων του Τιτανικού και βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Henry Aldridge & Son στη Βρετανία.

«Μπισκότο του Τιτανικού»: Στα χέρια Ελληνα συλλέκτη για 15.000 λίρες [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

«Είναι το πιο πολύτιμο μπισκότο του κόσμου. Δεν ξέρουμε σε ποια λέμβο βρέθηκε το μπισκότο, αλλά δεν υπάρχουν άλλα παρόμοια που να βρέθηκαν σε λέμβο του Τιτανικού».

Το μπισκότο το βρήκε ο Ames Fenwick, επιβάτης του πλοίου SS Carpathia, το οποίο έφτασε για ενισχύσεις κατά τη διάσωση των επιζώντων και το κράτησε ως «σουβενίρ» από την καταστροφή.

«Μπισκότο του Τιτανικού»: Στα χέρια Ελληνα συλλέκτη για 15.000 λίρες [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Αργότερα έβαλε το μπισκότο σε ένα φάκελο και έγραψε ένα σημείωμα το οποίο ανέφερε «Μπισκότο από τις σωσίβιες λέμβους του Τιτανικού, Απρίλιος 1912».

«Μπισκότο του Τιτανικού»: Στα χέρια Ελληνα συλλέκτη για 15.000 λίρες [εικόνες]  | iefimerida.gr 2


Ο δημοπράτης Andrew Aldridge ανέφερε «Είναι απίστευτο το γεγονός ότι αυτό το μπισκότο επιβίωσε από ένα τέτοιο δραματικό γεγονός - τη βύθιση του μεγαλύτερου υπερωκεάνιου στον κόσμο που στοίχισε 1.500 ανθρώπινες ζωές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπισκότο Τιτανικός δημοπρασία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ