Ανησυχία Μουζάλα για το δημοσίευμα του Spiegel: Δεν μπορούμε να φτιάξουμε κωμόπολη προσφύγων στην Αθήνα - iefimerida.gr

Ανησυχία Μουζάλα για το δημοσίευμα του Spiegel: Δεν μπορούμε να φτιάξουμε κωμόπολη προσφύγων στην Αθήνα

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και εξέφρασε άγνοια για την πληροφορία του Spiegel, περί δημιουργίας κέντρου προσφύγων στην Αθήνα, ο Γιάννης Μουζάλας παραδέχθηκε ότι το δημοσίευμα του προκαλεί ανησυχία.

Ο αναπληρωτής υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, ότι το Βερολίνο και η Κομισιόν προτείνουν να δημιουργηθεί στην Αθήνα, σε ολυμπιακή εγκατάσταση, κέντρο υποδοχής έως και 50.000 προσφύγων.

«Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία... Από την πλευρά της Ελλάδας δεν υπάρχει τέτοια ιδέα», είπε ο κ. Μουζάλας στο Mega, λίγο πριν αναχωρήσει για τη μίνι σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την μεταναστευτική κρίση. Ο υπουργός ξεκαθάρισε παράλληλα ότι αν τεθεί τέτοιο ζήτημα στη σύνοδο, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα απαντήσει αρνητικά.

«Εχουμε πει επανειλημμένα και εγώ και ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων», τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι «δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια κωμόπολη προσφύγων».

«Η πρόταση αυτή δεν παίρνει καν υπόψη τον χώρο. Τι είναι η Ελλάδα; 60.000 είναι ένα χωριό μεγάλο, είναι μια πόλη. Επίσης δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι. Μονάχα στην Ιορδανία υπάρχει ένας», επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δημιουργίας ενός τέτοιου χώρου δεν είναι οικονομικό, αλλά πολιτικό και κοινωνικό. «Πιθανώς να είναι μια πρόταση πανικού μπροστά στο ρεύμα των προσφύγων», εκτίμησε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η μόνη συζήτηση που έχει κάνει η Αθήνα, με την έγκριση της ΕΕ και του ΟΗΕ, είναι το σχέδιο για δύο χώρους φιλοξενίας για 8.000 - 10.000 ανθρώπους ο καθένας, έναν στην Αττική και έναν στη Μακεδονία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Μουζάλας κέντρο προσφύγων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ