Το τροχαίο που σόκαρε τη Γαλλία -43 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό [εικόνες] - iefimerida.gr

Το τροχαίο που σόκαρε τη Γαλλία -43 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη ενώ ο Φρανσουά Ολάντ βρισκόταν σε επίσημο ταξίδι στην Αθήνα. 43 άτομα σκοτώθηκαν, το πρωί της Παρασκευής, σε επαρχιακή πόλη της Γαλλίας.


Επιπλέον 8 άτομα τραυματίστηκαν σε αυτό το τροχαίο δυστύχημα που θεωρείται το πλέον πολύνεκρο από το 1982, όταν σκοτώθηκαν 53 άτομα, εκ των οποίων 44 παιδιά.

Το τροχαίο που σόκαρε τη Γαλλία -43 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Το τροχαίο που σόκαρε τη Γαλλία -43 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η τραγωδία προκάλεσε συγκίνηση και λύπη σε όλη τη Γαλλία. Το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο έβγαινε από το χωριό και συγκρούστηκε βίαια με διερχόμενο φορτηγό. Και τα δύο οχήματα έπιασαν αμέσως φωτιά και οι περισσότεροι άνθρωποι κάηκαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Ο 30χρονος οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να σώσει πολλά από τα ηλικιωμένα άτομα που επέβαιναν στο όχημα. Ανοιξε τις πόρτες του λεωφορείου και προσπαθούσε να σπρώξει τους ανθρώπους έξω από το φλεγόμενο όχημα. Αλλά οι φλόγες δεν του έδωσαν πολλά περιθώρια. Οκτώ άτομα και ο οδηγός σώθηκαν από τη φωτιά.

Το τροχαίο που σόκαρε τη Γαλλία -43 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Τα 41 από τα 43 θύματα του φρικτού τροχαίου ανήκαν σε έναν σύλλογο ηλικιωμένων ενός μικρού χωριού, του Petit-Palais (Παλατάκι) που δεν μπορεί να συνέλθει από τη συμφορά. Το χωριό διαθέτει 11 συλλόγους για 750 κατοίκους. Ο συγκεκριμένος σύλλογος προσφέρει συναντήσεις και εκδρομές. Αυτή τη φορά η ομάδα θα έκανε εκδρομή στην πόλη Μπεάρν, στα Πυρηναία Ορη, που βρίσκεται δύο ώρες μακριά για να επισκεφθούν τους πύργους που βρίσκονται στην περιοχή. Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από το χωριό και δέκα λεπτά αργότερα, μετά από 7 χιλιόμετρα, συνάντησαν τον θάνατο.
Την Παρασκευή ο αριθμός των θυμάτων μεγάλωσε αφού βρέθηκε στην καμπίνα του φορτηγού το πτώμα ενός παιδιού ηλικίας 3 ετών. Πρόκειται για το παιδί του οδηγού, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στο θανάσιμο τροχαίο.

Το τροχαίο που σόκαρε τη Γαλλία -43 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ο πρόεδρος Ολάντ αντέδρασε άμεσα, από την Αθήνα, και ανακοίνωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα κινητοποιηθεί για αυτή την φοβερή τραγωδία. Ο Γάλλος πρωθυπουργός
Ο υπουργός Εσωτερικών και ο υφυπουργός Μεταφορών πήγαν επιτόπου στο σημείο. «Είναι ένα φοβερό σοκ, ένα φοβερό σοκ για την περιοχή, ένα φοβερό σοκ για τη Γαλλία. Σημερα η Γαλλία και οι Γάλλοι πενθούν. Δεν είχαμε τέτοια καταστροφή τα τελευταία 30 χρόνια» δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Το τροχαίο που σόκαρε τη Γαλλία -43 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τροχαίο Γαλλία σοκ πενθεί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ