Με τον Γκουστάβο Πογέτ συζητά η ΑΕΚ - Θετικός ο Ουρουγουανός - iefimerida.gr

Με τον Γκουστάβο Πογέτ συζητά η ΑΕΚ - Θετικός ο Ουρουγουανός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε διαπραγματεύσεις με τον Γκουστάβο Πογέτ για την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας βρίσκεται η ΑΕΚ. Ο Ουρουγουανός προπονητής συναντήθηκε με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και δείχνει θετικός να έρθει στην Ελλάδα.

Τον Γκουστάβο Πογέτ προσπαθεί να πείσει η ΑΕΚ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Ο 46χρονος Ουρουγουανός, ο οποίος έχει μείνει χωρίς ομάδα μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Σάντερλαντ, αποτελεί αυτή την στιγμή τον Νο1 στόχο της Ένωσης, με τον Μιλοβάνοβιτς να έχει ήδη κάνει τις πρώτες συζητήσεις μαζί του.

Ο Πογέτ είναι εκτός πάγκων από τον περασμένο Μάρτιο, όταν απολύθηκε από τη Σάντερλαντ, και βλέπει «ζεστά» την ΑΕΚ, καθώς επιθυμεί να δουλέψει σε έναν σύλλογο που θα του δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τίτλους και να λάβει μέρος στην Ευρώπη. Μετά από μια αξιόλογη ποδοσφαιρική καριέρα ως μέσος σε Γκρενόμπλ, Ρίβερ Πλέιτ, Σαραγόσα, Τσέλσι και Τότεναμ, αλλά και με 26 εμφανίσεις με την εθνική Ουρουγουάης, άρχισε η καριέρα του ως προπονητής.

Το 2009 ανέλαβε την Μπράιτον, την οποία αρχικά έσωσε από τη League One, την επόμενη σεζόν ανέβασε στην Championship και την τρίτη έφερε ως τα play offs ανόδου για την Premiership. Τον Οκτώβριο του 2013 ανέλαβε τη Σάντερλαντ, την οποία έσωσε και οδήγησε στον τελικό του Λιγκ Καπ αποκλείοντας στα ημιτελικά τη Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι. Μάλιστα στις 19 Απριλίου του 2014 υποχρέωσε τον Ζοσέ Μουρίνιο στην πρώτη του εντός έδρας ήττα με την Τσέλσι στο πρωτάθλημα και στο τέλος της χρονιάς επιβραβεύτηκε με νέο διετές συμβόλαιο. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά γι’ αυτόν στη δεύτερη χρονιά του, καθώς το Μάρτιο απολύθηκε με την ομάδα του στη 17η θέση και μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πάντως στην ΑΕΚ δεν αφήνουν εκτός λίστα τις υπόλοιπες επιλογές που έχουν ξεχωρίσει. Εκτός από τον Πογέτ, ο Μανόλο Χιμένεθ παραμένει πάντα στο πλάνο όπως και ο Χάβι Γκράθια, του οποίου όμως η περίπτωση παραμένει δύσκολη όσο δεν λύνει το συμβόλαιό του με την Μάλαγα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γκουσταβο πογετ αεκ προπονητής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ