Eτσι είναι να είσαι νεκρός για μία μέρα - Οι σχολές «θανάτου» που κατέκτησαν την Νότια Κορέα [εικόνες] - iefimerida.gr

Eτσι είναι να είσαι νεκρός για μία μέρα - Οι σχολές «θανάτου» που κατέκτησαν την Νότια Κορέα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις αυτοκτονίες να αυξάνονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια στη Νότια Κορέα, λόγω της έντονης κατάθλιψης που βιώνουν οι κάτοικοι εξαιτίας της καθημερινής της πίεσης και της απομόνωσης, μία νέα, περίεργη ιδέα ήρθε να δώσει λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Ο λυπηρός αριθμός των 40 αυτοκτονιών την ημέρα, που σύμφωνα με κάποιους οφείλεται στον έντονα ανταγωνιστικό χαρακτήρα που έχει λάβει η σημερινή κοινωνία της χώρας από την μετατροπή της σε παγκόσμιο οικονομικό κέντρο και μετά, κατέστησε αναγκαία την εξεύρεση μίας λύσης που θα έκανε όσους έχουν αυτοκτονικές τάσεις, να ξανασκεφτούν τις συνέπειες του θανάτου τους, και τον πόνο που αυτός θα επιφέρει στους οικείους τους.

Έτσι, δημιουργήθηκαν σχολές «βιωματικού θανάτου», σχολές δηλαδή, που δείχνουν σε ένα άτομο με αυτοκτονικές τάσεις, τι θα συμβεί στην περίπτωση που πεθάνουν.

Eτσι είναι να είσαι νεκρός για μία μέρα - Οι σχολές «θανάτου» που κατέκτησαν την Νότια Κορέα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι εν λόγω σχολές δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές τους να κλειστούν ακόμα και μέσα σε φέρετρα, ενώ τους χαρίζουν και ολόκληρο το πακέτο μίας κανονικής κηδείας.

Οι μαθητές σε μία από αυτές τις σχολές, όπως φαίνεται και από τις εικόνες, κάθονται σε σειρές και ακούνε τον διευθυντή να τους εξηγεί ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς είναι μέρος της ζωής. Ανάμεσά τους κάθονται και αρκετοί έφηβοι οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων και στις πιέσεις που δέχονται από τους γονείς τους.

Eτσι είναι να είσαι νεκρός για μία μέρα - Οι σχολές «θανάτου» που κατέκτησαν την Νότια Κορέα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι ενήλικοι από την άλλη, προβληματίζονται διαρκώς για οικονομικά ζητήματα με αποτέλεσμα να θέλουν να τερματίσουν τη ζωή τους, ενώ όσον αφορά στα γηραιότερα άτομα, η δική τους ανησυχία έχει να κάνει με το γεγονός ότι αισθάνονται ότι γίνονται βάρος και έτσι σκέφτονται το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Μέρος της εκπαίδευσης στις συγκεκριμένες σχολές πάντως, έχει να κάνει και με την ιεροτελεστία μίας κηδείας. Όσοι τις παρακολουθούν, αρχικά φωτογραφίζονται για την φωτογραφία που θα συνοδεύει τον τάφο τους, ενώ φορά και τις παραδοσιακές φορεσιές. Στη συνέχεια γράφουν ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα και το διαβάζουν στους συμμαθητές τους.

Eτσι είναι να είσαι νεκρός για μία μέρα - Οι σχολές «θανάτου» που κατέκτησαν την Νότια Κορέα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Eτσι είναι να είσαι νεκρός για μία μέρα - Οι σχολές «θανάτου» που κατέκτησαν την Νότια Κορέα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Όταν φτάσει η ώρα της θανάτου τους, ανάβουν κεριά και στην αίθουσα εισέρχεται ένα άτομο ντυμένο ως ο «άγγελος του θανάτου». Οι μαθητές ξαπλώνουν στα φέρετρά τους τα οποία σφραγίζονται και έτσι έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα του θανάτου. Εκεί παραμένουν στο σκοτάδι για τουλάχιστον 10 λεπτά ώστε να διαλογιστούν την ζωή σαν τρίτοι.

Eτσι είναι να είσαι νεκρός για μία μέρα - Οι σχολές «θανάτου» που κατέκτησαν την Νότια Κορέα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Όπως λέγεται, μετά από αυτή την εμπειρία, αρκετοί είναι εκείνοι που «ανανεωμένοι» και «απελευθερωμένοι» από τα προβλήματά τους.

Eτσι είναι να είσαι νεκρός για μία μέρα - Οι σχολές «θανάτου» που κατέκτησαν την Νότια Κορέα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ