Reuters: Γιατί επέλεξε να έρθει τώρα στην Αθήνα ο Ολάντ -O λόγος που έφερε μαζί του επιχειρηματίες - iefimerida.gr

Reuters: Γιατί επέλεξε να έρθει τώρα στην Αθήνα ο Ολάντ -O λόγος που έφερε μαζί του επιχειρηματίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεσή του να ενθαρρύνει γαλλικές εταιρίες για να επενδύσουν στην Ελλάδα επανέλαβε ο Φρανσουά Ολάντ λίγο πριν αφιχθεί στη χώρα μας, όπως αναφέρει το Reuters.

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος Πρόεδρος υποστήριξε ότι θα συναντηθεί με αντιπροσωπείες εταιρειών της χώρας του κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα. Το Reuters επισημαίνει, πάντως, ότι το κίνητρό του δεν είναι μόνο η φιλία του για την Ελλάδα, αλλά και το εσωτερικό του μέτωπο στη Γαλλία.

O Ολάντ προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τη ριζοσπαστική πτέρυγα του Σοσιαλιστικού κόμματός του, όπως και με άλλα αριστερά κόμματα στην προσπάθειά του να περάσει ευνοϊκές μεταρρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις στη Γαλλία. Μία χωρισμένη αριστερά θα υποστεί βαριά ήττα από τις δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις στις εκλογές στις περιφερειακές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ο Ολάντ είχε υποστηρίξει με θέρμη τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ κατά τις δραματικές διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού και δηλώνει ότι τώρα θέλει να πείσει τους Γάλλους επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας. Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει μία σειρά μεταρρυθμίσεων για να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση και να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ως το τέλος του έτους και στη συνέχεια να αρχίσουν οι συζητήσεις για το χρέος.

Οι γαλλικές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις, που είναι από τις βασικές υποχρεώσεις του προγράμματος στήριξης

Πρέπει η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση μία και καλή είναι το μήνυμα του Ολάντ, που αναγνωρίζει ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες, αλλά θα πρέπει να εστιάσουν στις μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψουν στην ανάπτυξη.

Οι γαλλικές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις, που είναι από τις βασικές υποχρεώσεις του προγράμματος στήριξης. Μία μονάδα του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου της Γαλλίας, του SNFC, είχε προκριθεί στον διαγωνισμό για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2013 και έχει εκφράσει και ενδιαφέρον να αγοράσει τον φορέα διαχείρισης των σιδηροδρόμων Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει βάλει μία προθεσμία ως τον Δεκέμβριο για την κατάθεση προσφορών και για τις δύο εταιρείες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρανσουά Ολάντ επενδύσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ