Ολάντ: Ερχόμαστε στην Ελλάδα για διακοπές, να κάνουμε και επενδύσεις - iefimerida.gr

Ολάντ: Ερχόμαστε στην Ελλάδα για διακοπές, να κάνουμε και επενδύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα. Χρειάζονται και άλλες προσπάθειες. Το έχω πει, το επόμενο βήμα θα είναι η συζήτηση για το χρέος, βεβαίως πρέπει να ξεκινήσει», ανέφερε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος Πρόεδρος προς τον Προκόπη Παυλόπουλο:

«Τι θα μπορούσε να είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Ελλάδα και η Ελλάδα χωρίς την ΕΕ; Η Γαλλία ήταν σε όλες τις σημαντικές στιγμές της Ελλάδας στο πλευρό της Ελλάδας. Η Ελλάδα έδειξε ότι θέλει να μείνει στην ΕΕ. Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, θα χρειαστούν κι άλλες προσπάθειες. Το τελευταίο βήμα θα είναι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους η οποία βεβαίως θα πρέπει να ξεκινήσει. Πρέπει να πείσουμε γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Το μήνυμα είναι σαφές: Αν κάποιος αγαπάει την Ελλάδα έρχεται διακοπές, αλλά να κάνουμε και επενδύσεις στην Ελλάδα. Οφείλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Βοηθώντας την Ελλάδα βοηθάμε την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι τα εξωτερικά μας σύνορα. Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας. Ξέρω ότι γνωρίζετε πολύ καλά την γαλλική γλώσσα. Οπότε ξέρω ότι ακούσατε δύο φορές την διαβεβαίωσή μου ότι η Γαλλία είναι φίλος της Ελλάδας».

Ολάντ: Ερχόμαστε στην Ελλάδα για διακοπές, να κάνουμε και επενδύσεις | iefimerida.gr 0

Το θέμα του ελληνικού χρέους και την ανάγκη να υπάρξει εφαρμογή μίας νέας πολιτικής που δεν θα βασίζεται μόνο στη λιτότητα, αλλά και το ζήτημα των αυξημένων προσφυγικών ροών, ήταν δύο εκ των βασικών θεμάτων που έθιξε ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ.

Κατά τη συνάντησή τους, παρουσία των ΜΜΕ, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «πριν απ' όλα θέλω να επισημάνω ότι θα εργαστούμε με όλους τους εταίρους της Ε.Ε. για να μπορέσουμε όσο πρέπει την πολιτική της Ευρώπης ώστε να στραφεί στον άνθρωπο. Να εργαστούμε όλοι ώστε να βρει η Ευρώπη τις αξίες της που δεν είναι η οικονομία αλλά ο άνθρωπος. πάνω στο κοινωνικό κράτος».

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας τόνισε ακόμη ότι «σας υποδεχόμαστε εκ μέρους του ελληνικού λαού σαν έναν μεγάλο ηγέτη και επικεφαλής ενός μεγάλου έθνους της Γαλλίας.

Σας ευχαριστούμε για ό, τι έχετε πράξει υπέρ της Ελλάδας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι σχέσεις μας με τους εταίρους είναι εξαιρετικές αλλά δεν θέλουμε να κρύψουμε την ιδιαίτερη σχέση που μας συνδέει με τη Γαλλία. Θεωρήσαμε και θεωρούμε τη Γαλλία ως θεμελιώδη πυλώνα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα ζητήματα».

Ολάντ: Ερχόμαστε στην Ελλάδα για διακοπές, να κάνουμε και επενδύσεις | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολάντ Παυλόπουλος προεδρικό μέγαρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ