Επτά τρόποι για να δείχνετε πιο έξυπνοι όταν μιλάτε - iefimerida.gr

Επτά τρόποι για να δείχνετε πιο έξυπνοι όταν μιλάτε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχουν όλοι οι πολιτικοί ή οι διπλωμάτες υψηλό IQ, αλλά χρησιμοποιώντας διάφορα κόλπα καταφέρνουν να γίνονται αρεστοί μόνο και από τον τρόπο που μιλάνε.

Επειδή, λοιπόν, η ευφράδεια είναι μία ικανότητα που μπορεί να διδαχθεί, οι παρακάτω τεχνικές θα σας κάνουν να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν μιλάτε και να φαίνεστε ακόμη πιο έξυπνοι στους συνομιλητές σας!

1. Σταθείτε ή καθίστε με τη σπονδυλική στήλη ίσια, αλλά χαλαρή
Ευγλωττία δεν είναι μόνο το πώς μιλάτε, αλλά και το πώς χειρίζεστε το σώμα σας την ώρα που μιλάτε. Μην καμπουριάζετε, γιατί αυτό δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης στον εαυτό σας.

2. Μη χαμηλώνετε το πιγούνι σας
Η θέση του κεφαλιού σας είναι εξίσου σημαντική με τη θέση της σπονδυλικής σας στήλης. Κρατώντας ψηλά το κεφάλι σας δείχνετε περηφάνια και αποφασιστικότητα για όσα λέτε. Το αντίθετο φανερώνει την αβεβαιότητα στα λόγια σας.

3. Δώστε έμφαση στους ακροατές σας
Αυτά που λέτε δεν θα είχαν αξία αν δεν σας πρόσεχε το ακροατήριό σας. Αποφύγετε να κοιτάτε στο κενό, γιατί έτσι δεν θα φαίνεστε πιστικός και όταν χρησιμοποιήσετε τις σημειώσεις σας, κατεβάστε μόνο τα μάτια για να τις δείτε και όχι ολόκληρο το κεφάλι σας.

4. Μιλήστε όσο πιο δυνατά μπορείτε
Είναι καλύτερο να μιλάτε δυνατά, παρά να πασχίζουν να σας ακούσουν όλοι. Γενικά η δυνατή φωνή και η έμφαση σε κάποια σημεία του λόγου σας είναι στοιχεία που κερδίζουν τους γύρω σας.

5. Χρησιμοποιήστε λέξεις που ο καθένας καταλαβαίνει
Προτιμήστε απρόσμενες αλλά κοινότυπες λέξεις και βρείτε περίεργα παραδείγματα για να στηρίξετε τα επιχειρήματά σας.

6. Μιλήστε σε διαφορετικές ταχύτητες
Μιλώντας σε μια ενιαία ταχύτητα, ο λόγος σας γίνεται μονότονος. Αυξήστε την ταχύτητα σας όταν δίνετε πληροφορίες για ένα θέμα και επιβραδύνετε όταν εξηγείτε κάτι σημαντικό, δίνοντας έτσι χρόνο στους ακροατές σας να το αφομοιώσουν.

7. Χρησιμοποιήστε παύσεις για να δημιουργήσετε έμφαση
Η σιωπή δεν είναι μόνο χρυσός. Είναι επίσης και το αποκορύφωμα της ευγλωττίας. Για παράδειγμα, μια μικρή παύση πριν είστε έτοιμος να πείτε κάτι σημαντικό θα κάνει τους άλλους να «κολλήσουν» με την κάθε λέξη σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λόγος τεχνικές πολιτικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ