Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Φίλης είχε δίκιο για τον ΦΠΑ -Να το έλεγε με άλλο τρόπο - iefimerida.gr

Κυρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Φίλης είχε δίκιο για τον ΦΠΑ -Να το έλεγε με άλλο τρόπο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της άποψης του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, που χαρακτήρισε «πενταροδεκάρες» το επιπλέον κόστος που θα πληρώσουν οι γονείς λόγω της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κυρίτσης τόνισε: «Ο Φίλης έχει δίκιο, αλλά επειδή είναι έμπειρος δημοσιογράφος, ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πριν από 6 μήνες, έπρεπε να ξέρει ότι μερικές φράσεις πρέπει να τις λες πιο "κάπως" - αλλά έχει δίκιο».

Ερωτηθείς για το εάν ο ίδιος θα χρησιμοποιούσε την ίδια φράση απάντησε: «Είπα, θα ήμουν πολύ πιο προσεκτικός με τις διατυπώσεις, για τον απλούστατο λόγο ότι ένα ποσοστό των ανθρώπων που αναγκάζονται να καταβάλλουν αυτά τα χρήματα, είτε είναι 20, είτε είναι 40, είτε είναι μέχρι 80 ευρώ -νομίζω- τον μήνα, είναι κόσμος από τον οποίο θα λείψουν από τον οικογενειακό προγραμματισμό. Άρα αυτό είναι ένα θέμα».

«Από εκεί και πέρα υπάρχει η εικόνα, και δεν νομίζω ότι είναι λανθασμένη αυτή η εικόνα, ότι ο περισσότερος κόσμος που κάνει αυτή την επιλογή μπορεί, οριακά έστω, να την επωμιστεί. Μακάρι δηλαδή το πρόβλημά μας να ήταν αυτό», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Φίλης Γιώργος Κυρίτσης ΦΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ