Ολάντ: Θα βοηθήσω την Ελλάδα, αλλά πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Ολάντ: Θα βοηθήσω την Ελλάδα, αλλά πρέπει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκοπό να στηρίξει την Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση και να «αγκυροβολήσει» μόνιμα στην ζώνη του ευρώ έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ο γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, επισημαίνει ότι η συμφωνία που επετεύχθη τον Ιούλιο βασίζεται στην υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξει η Αθήνα και την αλληλεγγύη των εταίρων.
«Το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο, οι προθεσμίες σύντομες, αλλά είναι καιρός η Ελλάδα να εξέλθει οριστικά από την κρίση. Και θα είμαι εκεί για να τη βοηθήσω όπως έκανα πάντα στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιμένει ότι οι δύσκολες και «επιβλητικές» μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν, ενώ σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη εγκατάλειψης της λιτότητας. Μάλιστα τονίζει πως η Ευρώπη έχει κανόνες. «Θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί. Είναι εναρμονισμένοι με τη συνοχή και τη σταθερότητα του ευρώ. Ομως, η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός. Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση των επενδύσεων. Αυτό είναι το νόημα του σχεδίου Γιούνκερ, αυτός είναι ο στόχος των διαρθρωτικών ταμείων. Η Ελλάδα πρέπει να μπορέσει να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες, οι οποίες της προσφέρονται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρανσουά Ολάντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ