Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Φίλη: Αυτογκόλ στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Φίλη: Αυτογκόλ στην κυβέρνηση

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμηχανία και δυσαρέσκεια υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις δηλώσεις υπουργών και στελεχών τις οποίες χαρακτηρίζουν ως αυτογκόλ για την κυβέρνηση στην κρίσιμη στιγμή της δύσκολης προσπάθειας που καταβάλει.

Είναι προφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε σε προφανή αμηχανία από τις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη αλλά του βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη, για τα ιδιωτικά σχολεία. «Οποιος πάει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο θα αναλάβει το κόστος της επιλογής», ήταν μία από τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Φίλη για το θέμα, o oποίος μάλιστα χαρακτήρισε «πενταροδεκάρες» την επιβάρυνση με 6% και 13% της ιδιωτικής εκπαίδευσης! «Δεν αφορά τους ψηφοφόρους μας ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία», είπε από την πλευρά του ο κ. Σεβαστάκης, προκαλώντας επίσης αντιδράσεις.

Μάλιστα, το θέμα αναμένεται να το θίξει και ο Αλέξης Τσίπρας στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, όπου αναμένεται να κάνει παρατηρήσεις στους υπουργούς και να τους καλέσει να είναι πιο προσεκτικοί στα όσα λένε δημόσια.

Στο μεταξύ, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη εκπόνησης ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος. «Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που είναι επείγον, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών του, αλλά και της υψηλής ανεργίας ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση έχει στόχο να φέρει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις, με κριτήριο τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ