Τα βρήκε σκούρα ο Μεϊμαράκης στη Μαδρίτη: Το ΕΛΚ ετοιμάζει κείμενο κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό - iefimerida.gr

Τα βρήκε σκούρα ο Μεϊμαράκης στη Μαδρίτη: Το ΕΛΚ ετοιμάζει κείμενο κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε κείμενο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρωτόλειο κείμενο ασκείται κριτική στην Ελλάδα για το προσφυγικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ, που βρίσκεται στη Μαδρίτη, όπου συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι του ΕΛΚ, διεμήνυσε την έντονη ενόχλησή του.

Ζήτησε, δε, να υπάρξει επαναδιατύπωση του κειμένου, με αφαίρεση των επίμαχων σημείων, για να το συνυπογράψει.

Παρά τις αλλαγές στο κείμενο του προσχεδίου για το μεταναστευτικό στο συνέδριο του ΕΛΚ μετά την έντονη αντίδραση της ελληνικής αντιπροσωπείας και τη μάχη που έδωσε με εντολή του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τις επικριτικές αναφορές στην Ελλάδα, η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έμεινε ικανοποιημένη και το καταψήφισε.

Η μάχη λένε τα στελέχη της ΝΔ θα συνεχιστεί μέχρι αύριο Πέμπτη που θα έρθει το κείμενο στην ολομέλεια.

Στις εργασίες του εκλογικού συνεδρίου του ΕΛΚ, στη Μαδρίτη, ο κ. Μεϊμαράκης μετέχει ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΝΔ, ενώ παρίστανται και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος. Στο συνέδριο μετέχουν 1.300 σύνεδροι από 80 κόμματα, οι οποίοι θα εκλέξουν το νέο προεδρείο του ΕΛΚ και θα συζητήσουν για τα φλέγοντα ευρωπαϊκά θέματα. Στην ομιλία του αναμένεται να δώσει έμφαση στο προσφυγικό πρόβλημα.

Οι σύνεδροι εκπροσωπούν τα κόμματα-μέλη του ΕΛΚ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Επιτροπή των Περιφερειών και όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ