Η υπερθέρμανση του πλανήτη από το 1960 μέχρι σήμερα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η υπερθέρμανση του πλανήτη από το 1960 μέχρι σήμερα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να μη γίνεται άμεσα αισθητή στους ανθρώπους, ωστόσο η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει ήδη αρχίσει δημιουργώντας αρκετά προβλήματα και αυξάνοντας τη δριμύτητα των καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Berkeley στην Καλιφόρνια, η θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί κατά 1,5 βαθμό Κελσίου από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Το μεγαλύτερο μέρος της υπερθέρμανσης ξεκίνησε από το 1960, την περίοδο που φαίνεται σε αυτό το χάρτη και αποκαλύπτει τις πιο ευάλωτες περιοχές του πλανήτη μας.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη από το 1960 μέχρι σήμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Λίγες περιοχές, πιο κοντά στην Ανταρκτική, στην πραγματικότητα έχουν παγώσει περισσότερο από το 1960, ενώ ορισμένα μέρη της Αρκτικής έχουν θερμανθεί μέχρι και 15 βαθμούς.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη από το 1960 μέχρι σήμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο φυσικός κύκλος του κλίματος εξηγεί γιατί η αύξηση της θερμοκρασίας έχει συμβεί άνισα και σπασμωδικά. Μάλιστα συνέπεσε κατά τον τελευταίο μισό αιώνα, με αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τον ταχέως βιομηχανοποιημένο κόσμο μας.

Η εύρεση ενός τρόπου να σταματήσουν αυτές τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και συνεπώς την κλιματική αλλαγή, είναι η πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιστήμονες για τον επόμενο μισό αιώνα.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη από το 1960 μέχρι σήμερα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ