Η Ζωή στέλνει μήνυμα στον Σόιμπλε: Ανοησία είναι η άρνηση αποζημίωσης και η εξόντωση του ελληνικού λαού - iefimerida.gr

Η Ζωή στέλνει μήνυμα στον Σόιμπλε: Ανοησία είναι η άρνηση αποζημίωσης και η εξόντωση του ελληνικού λαού

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσω του Twitter αποφάσισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαντήσει στα όσα είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Προς κ. Β. Σόιμπλε: Οι γερμανικές οφειλές αποτελούν αποδεδειγμένο δημόσιο χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ύψους 278-340 δισ. ευρώ», ήταν η πρώτη ανάρτηση της πρώην προέδρου της Βουλής στο λογαριασμό της, ενώ συνέχισε γράφοντας «Προς κ.Σόιμπλε: Ανοησία, εθνικισμός και έγκλημα είναι η άρνηση αποζημίωσης και η εξόντωση του ελληνικού λαού για ένα χρέος που δεν οφείλει». Μάλιστα έγραψε το ίδιο μήνυμα και στα αγγλικά για να είναι πιο πιθανό να... φτάσει στον παραλήπτη.

Με αυτό τον τρόπο η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, για τα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά και μετεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. «Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πριν και μετά τις εκλογές ότι αν η Γερμανία πλήρωνε στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα και τις καταστροφές που έκαναν οι ναζί κατά την διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, αυτό θα απορροφούσε το σύνολο του δημόσιου χρέους. Κάποιος που λέει τέτοιες ανοησίες στον λαό του, δεν εκπληρώνει το καθήκον του που είναι να πει την αλήθεια. Αυτός ο εθνικισμός, αυτές οι ανεύθυνες κουβέντες, μπορούν να στραφούν μόνο ενάντια όσων τις λένε. Γιατί αν ήμουν Έλληνας θα έλεγα: Με δεδομένο ότι υπάρχει κάποιος που μας χρωστά τόσα πολλά χρήματα, γιατί θα έπρεπε εγώ να κάνω οικονομίες; Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει την πολιτική στην Ελλάδα», ανέφερε συγκεκριμένα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ζήτημα, στο γαλλογερμανικό κανάλι ARTE.

Η Ζωή στέλνει μήνυμα στον Σόιμπλε: Ανοησία είναι η άρνηση αποζημίωσης και η εξόντωση του ελληνικού λαού | iefimerida.gr 0
Η Ζωή στέλνει μήνυμα στον Σόιμπλε: Ανοησία είναι η άρνηση αποζημίωσης και η εξόντωση του ελληνικού λαού | iefimerida.gr 1



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ