3η Ημερίδα Διατροφής του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας με θέμα: «Σύγχρονος Τρόπος Ζωής: Από τον υποσιτισμό στην παχυσαρκία» - iefimerida.gr

3η Ημερίδα Διατροφής του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας με θέμα: «Σύγχρονος Τρόπος Ζωής: Από τον υποσιτισμό στην παχυσαρκία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τομέας Διαιτολογίας & Διατροφής του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, πραγματοποίησε την 3η Ημερίδα του με θέμα: «Σύγχρονος Τρόπος Ζωής: Από τον υποσιτισμό στην παχυσαρκία».

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Εθνικής Αμύνης 1, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή επαγγελματιών, αποφοίτων και σπουδαστών από το χώρο της διατροφής, του επισιτισμού και της υγείας.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία χωρίστηκε σε 2 ενότητες πραγματοποιήθηκαν οι εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν η κυρία Αντωνία Τριχοπουλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας & Διευθύντρια του Συνεργαζόμενου Κέντρου Διατροφής και Υγείας του Π.Ο.Υ. του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κυρία Πρίνου Ηλιάνα, Επισκέπτρια υγείας, Κέντρο Υγείας Θέρμης, η κυρία Όλγα Παπαγεωργίου, MSc Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, ο κύριος Θεόδωρος Κουράτζογλου, Executive Chef, Γενικός γραμματέας Λέσχης Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Β. Ελλάδος, ο κύριος Αθανάσιος Τσιούδας, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity, Πρόεδρος ΕΔΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, η κυρία Αθανασία Βλάχου, Διαιτολόγος Κέντρου Υγείας Θέρμης και η κυρία Στέλλα Σαρηπαναγιώτου, Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity, Επίσημος συνεργάτης του Ιατρείου Χρόνιων Νοσημάτων & Μεταβολικών Διαταραχών. Συντονίστριες της Ημερίδας ήταν οι κυρίες Κυριακή Γούτα, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity, Εκπαιδευτικός Ε.Φ.Ε.Τ. και Φαίδρα Δάγκογλου, Διαιτολόγoς – Διατροφολόγος, MSc in Food Science & Technology/Food Safety, Εκπαιδευτικός Ε.Φ.Ε.Τ.

Στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της κακής διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό. Θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν ο υποσιτισμός, η παχυσαρκία, λαθεμένες μη ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου ανθρώπου, καθώς και η σπατάλη των τροφίμων, από τις ανεπτυγμένες χώρες.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Κέντρου Εκπαίδευσης Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (Κ.Ε.Α.Δ.Δ.) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός Focus FM και η ιστοσελίδα localfinder.gr και Χορηγοί ήταν οι εταιρείες Origami Convenience Store και Good Omen.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ διοργανώνει συνέδρια, διαλέξεις & ημερίδες με στόχο την ανάπτυξη της επιστημονικής προσέγγισης σε μείζονα θέματα της εποχής μας, την καλλιέργεια του κοινωνικού διαλόγου και την συνεχή επιμόρφωση των σπουδαστών του.


Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406
www.iek-xini.edu.gr | iek@xinis.net | www.facebook.com/iekxinithessaloniki

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ