Ελληνες τραπεζίτες στο Reuters: Μικρότερο των 20 δισ. ευρώ το κεφαλαιακό έλλειμμα των τραπεζών - iefimerida.gr

Ελληνες τραπεζίτες στο Reuters: Μικρότερο των 20 δισ. ευρώ το κεφαλαιακό έλλειμμα των τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το κεφαλαιακό έλλειμμα για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα είναι μικρότερο των 20 δισ. ευρώ», δήλωσε Ελληνας τραπεζίτης στο Reuters με άμεση γνώση του ζητήματος.

Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών θα είναι μικρότερες των 20 δισ. ευρώ, ανέφεραν σήμερα στο Reuters δυο κορυφαίοι τραπεζίτες με άμεση γνώση του θέματος.

"Το κεφαλαιακό έλλειμμα για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα είναι μικρότερο των 20 δισ. ευρώ", υπογράμμισε ένας από τους τραπεζίτες.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ πραγματοποιεί αυτή την περίοδο stress tests σε Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank για να προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, μετά τις εκροές καταθέσεων που έλαβαν χώρα το πρώτο εξάμηνο, αλλά και εν μέσω αυξημένων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανακεφαλαιοποίηση τράπεζες stress test
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ