Παρελθόν τα κοκαλιάρικα μοντέλα -Ο οίκος Balmain θέλει «δυνατά» κορίτσια [εικόνες] - iefimerida.gr

Παρελθόν τα κοκαλιάρικα μοντέλα -Ο οίκος Balmain θέλει «δυνατά» κορίτσια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πρότυπα της μόδας αλλάζουν, με τους σχεδιαστές να κάνουν ένα βήμα παραπέρα και να απομακρύνονται από την ιδέα των υπερβολικά skinny μοντέλων. Η δήλωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Balmain, Ολιβιέρ Ρουστέινγκ, δείχνει πως κάτι συμβαίνει.

«Πιστεύω στις δυνατές γυναίκες», δήλωσε ο σχεδιαστής σε συνέντευξή του στο WWD. «Γυναίκες με κάθε σωματότυπο. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα κοκαλιάρικα κορίτσια», προσέθεσε.

Αυτό είναι μια επαναστατική δήλωση από έναν σχεδιαστή σαν τον Ρουστέινγκ, ο οποίος προέρχεται από ένα από τους πιο πολυτελείς και εμπορικούς οίκους μόδας στο Παρίσι, με τεράστια επιρροή στη βιομηχανία.

Παρελθόν τα κοκαλιάρικα μοντέλα -Ο οίκος Balmain θέλει «δυνατά» κορίτσια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τι σημαίνει, όμως, αυτό; Θα δούμε plus size μοντέλα δίπλα στην Κένταλ Τζένερ και την Τζίτζι Χαντίντ; Κάτι τέτοιο θα ήταν τελείως διαφορετικό από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο οίκος, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως στο fashion show του στο Παρίσι, η πασαρέλα του χαρακτηριζόταν από ψηλά και αδύνατα supermodels.

Σε κάστινγκ του οίκου στη Νέα Υόρκη, για επίδειξη τις επόμενες ημέρες, τα μόνα μοντέλα που έχουν επιβεβαιωθεί στα μίντια είναι η Τζίτζι Χαντίντ, η Κένταλ Τζένερ και η Τζόρνταν Μίλλερ.

Παρελθόν τα κοκαλιάρικα μοντέλα -Ο οίκος Balmain θέλει «δυνατά» κορίτσια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Καιρό τώρα άνθρωποι εκτός της βιομηχανίας της μόδας προτρέπουν τους σχεδιαστές και τα ΜΜΕ να χρησιμοποιούν όλους τους τύπους γυναικείου σώματος στις καμπάνιες. Αρκετά brands, όπως Calvin Klein και Sophie Theallet, υιοθέτησαν αυτή την ιδέα και παρουσίασαν plus size μοντέλα.

Ο κόσμος της υψηλής ραπτικής, ωστόσο, άργησε και αργεί να αγκαλιάσει την ποικιλομορφία. Η συνεργασία του οίκου Balmain με μεγάλη εταιρία ρούχων, ίσως ανοίξει νέους δρόμους προς την αληθινή ομορφιά.

«Εμαθα από την ομάδα (σ.σ της εταιρίας ρουχισμού) για τα διαφορετικά σχήματα και σιλουέτες. Μου εξήγησαν τα υπερμέγεθες και το high-waisted στυλ. Αντίθετα, εμείς προτιμούσαμε το skinny», αναφέρει στο WWD, ο Ρουστέινγκ.

Παρελθόν τα κοκαλιάρικα μοντέλα -Ο οίκος Balmain θέλει «δυνατά» κορίτσια [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Παρελθόν τα κοκαλιάρικα μοντέλα -Ο οίκος Balmain θέλει «δυνατά» κορίτσια [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Παρελθόν τα κοκαλιάρικα μοντέλα -Ο οίκος Balmain θέλει «δυνατά» κορίτσια [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Παρελθόν τα κοκαλιάρικα μοντέλα -Ο οίκος Balmain θέλει «δυνατά» κορίτσια [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ