Αποκάλυψη από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον: Ο ΟΗΕ θα ζητήσει την αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών - iefimerida.gr

Αποκάλυψη από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον: Ο ΟΗΕ θα ζητήσει την αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία τολμηρή κίνηση φαίνεται πως είναι έτοιμος να κάνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και να ζητήσει από τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου την αποποινικοποίηση της κατοχής και χρήσης όλων των ναρκωτικών.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, που με διαδοχικές αναρτήσεις του στο Facebook δίνει «μάχη» προκειμένου ο ΟΗΕ να μην κάνει πίσω και να προχωρήσει τελικά σε αυτή την πρωτοβουλία.

Σε κείμενο που έγραψε στην ιστοσελίδα της Virgin, ο ιδιόρρυθμος πάμπλουτος επιχειρηματίας ανέφερε ότι του έδειξαν έκθεση του Γραφείου για τα ναρκωτικά και το έγκλημα του ΟΗΕ (ONODC), στην οποία καταγράφεται μία τεράστια στροφή του Οργανισμού στη θέση του απέναντι στα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τον Μπράνσον, η έκθεση που δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη, εστάλη σε κάποια ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, υπό το καθεστώς του εμπάργκο. Ο ίδιος όμως αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για αυτή, φοβούμενος μήπως ο ΟΗΕ «λυγίσει από την πίεση και δεν προχωρήσει σε αυτή τη σημαντική κίνηση».

Ο ΟΗΕ, κατά τον Μπράνσον, είναι έτοιμος να δηλώσει «κατηγορηματικά ότι η ποινικοποίηση είναι επιβλαβώς περιττή και δυσανάλογη». Ενα έγγραφο με το οποίο αλλάζει η στάση του ΟΗΕ στο θέμα των ναρκωτικών υποτίθεται ότι θα δινόταν στη δημοσιότητα, σε συνέδριο στη Μαλαισία, την Κυριακή, υποστηρίζει ο Μπράνσον, αλλά αυτό αναβλήθηκε.

«Καθώς το γράφω αυτό, μαθαίνω ότι τουλάχιστον μία κυβέρνηση ασκεί υπερβολική πίεση στον UNODC», αναφέρει ο Μπράνσον. «Ας ελπίσουμε ότι ο Οργανισμός που υποτίθεται ότι κάνει αυτό που είναι σωστό για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, δεν θα κάνει μία αξιοσημείωτη μεταστροφή την τελευταία στιγμή και δεν θα λυγίσει στην πίεση. Ο πόλεμος των ναρκωτικών έχει ήδη κάνει τόσο κακό σε τόσους πολλούς ανθρώπους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρίτσαρντ Μπράνσον Ναρκωτικά ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ