Ο Μπουτάρης κάνει ΕΔΕ για παρατυπίες σε διαγωνισμούς - iefimerida.gr

Ο Μπουτάρης κάνει ΕΔΕ για παρατυπίες σε διαγωνισμούς

 Nikos Libertas/SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενορκη διοικητική εξέταση προτίθεται να κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μετά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης του δήμου για παρατυπίες σε δύο διαγωνισμούς στον τομέα καθαριότητας.

«Ζήτησα το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου για να προχωρήσω σε ένορκη διοικητική εξέταση που θα είναι εφ’ όλης της ύλης από τη στιγμή που διαπιστώνονται παρατυπίες. Να δούμε ποιοι ευθύνονται, όλη την αλυσίδα από την προκήρυξη μέχρι την αξιολόγηση και την παραλαβή που χωλαίνει», ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αναφέρθηκε και στην επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας. Εξέφρασε την πρόταση «τα πρόστιμα να θεωρούνται ανταποδοτικά και να μπορούμε να προσλάβουμε δημοτικούς αστυνομικούς», ενώ πέρα από τα διπλοπαρκαρισμένα χαρακτήρισε ως δύο «αγκάθια» για να μπει τάξη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα ταξί και τις φορτοεκφορτώσεις.

Ο δήμαρχος στάθηκε και στην απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, που υιοθέτησε την πιο πρόσφατη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου που έκανε λόγο «και για αρχαία και για μετρό».

«Προτίθεμαι να οργανώσω μια ομάδα εξωτερικών συνεργατών που θα ασχοληθούν με το θέμα, με τη διενέργεια του διαγωνισμού, τι θα είναι, τι θα περιλαμβάνει για να μπορέσει να βρεθεί μια λύση που θα στείλουμε στην Αττικό Μετρό και στο υπουργείο για να προχωρήσει η ιστορία το ταχύτερο δυνατό», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ