Διευθύντρια Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού: Επιβεβλημένη η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων - iefimerida.gr

Διευθύντρια Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού: Επιβεβλημένη η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιβεβλημένη θεωρεί την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μουσεία η διευθύντρια του μουσείου Βυζαντινού πολιτισμού Θεσσαλονίκης Αγαθονικη Τσιλιπάκου η οποία όμως επισημαίνει ότι σήμερα οι περισσότεροι επισκέπτες έχουν είτε ελεύθερη είσοδο, είτε πολλές διευκολύνσεις.

Μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM 104, 9 και στην εκπομπη “Καθημερινά” με τη Νικόλ Καζαντζίδου και το Χρήστο Μάτη, η κ. Τσιλιπάκου τόνισε πώς το αντίτιμο των 4 ευρώ για το μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού είναι μικρό, λαμβάνοντας υπόψη τις διευκολύνσεις που υπάρχουν.

“Ελάχιστοι τελικά πληρώνουν αυτό το αντίτιμο των 4 ευρώ. Θεωρώ ότι οπωσδήποτε θα έπρεπε να γίνει αύξηση. Βεβαίως -δεν θα είμαι η μόνη που το λέω- όλοι οι άνθρωποι που εργαζόμαστε στο υπουργείο πολιτισμού θέλουμε αυτή η αύξηση να είναι ανταποδοτική και να πηγαίνει στις δραστηριότητες και τις υποδομές για τη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων”.

Η διευθύντρια του ΜΒΠ υπενθύμισε ότι τα δημόσια μουσεία είναι μόλις εννέα συνολικά από τα οποία στη Θεσσαλονίκη είναι μόνο δύο, το Βυζαντινό και το αρχαιολογικό, όπου το εισιτήριο είναι 6 ευρώ.

“Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία κυρίως των Ελλήνων. Δεν μπορεί να πηγαίνουν στα μουσεία του εξωτερικού -εκ των οποίων τα περισσότερα φυλάσσουν ελληνικές αρχαιότητες εν τέλη- και να πληρώνουν αδρά, να δίνουν τόσα πολλά χρήματα και να περιμένουν στις ουρές και τα δικά μας μουσεία να θέλουν να τα επισκεφτούν δωρεάν ή με πάρα πολύ χαμηλό αντίτιμο. Πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία”, δήλωσε η κ.Τσιλιπάκου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 2011 μέχρι το 2014 το μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσίασε αύξηση κατά 120% στον αριθμό των επισκεπτών του που σήμερα ανέρχονται σε περίπου 100.000 το χρόνο, οι περισσότεροι. από τους οποίους, ανάμεσά τους και ξένοι φοιτητές και καθηγητές, όπως είπε η κ.Τσιλιπάκου, δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ