Reuters: Στη χαμηλότερη τιμή του μέσα στο 2015 έπεσε το 2ετές ομόλογο -Ικανοποίηση από τους επενδυτές - iefimerida.gr

Reuters: Στη χαμηλότερη τιμή του μέσα στο 2015 έπεσε το 2ετές ομόλογο -Ικανοποίηση από τους επενδυτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο χαμηλότερο επίπεδο του έτους έφτασε τη Δευτέρα το διετές κρατικό ομόλογο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η αντίδραση των διεθνών αγορών ήταν άμεση μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Όπως σημειώνει το πρακτορείο, οι επενδυτές υποδέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση την ψήφιση των προαπαιτούμενων και αυτό είναι ως αποτέλεσμα να πέσει σημαντικά το 2ετές ομόλογο. Δείγμα ότι πλέον αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο την προοπτική της χώρας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των δανειστών και να λάβει τα χρήματα που προβλέπονται από το τρίτο Μνημόνιο.

Το διετές ομόλογο εμφάνισε πρώτη 77 μονάδων βάσης και έφτασε στο 8.30%, τιμή που είναι η χαμηλότερη μέσα στο 2015, σύμφωνα με το Tradeweb. Μάλιστα, η διαφορά ανάμεσα στο ελληνικό και το γερμανικό ομόλογο είναι, επίσης, η χαμηλότερη του έτους.

Ο Κρίστιαν Λενκ της DZ Bank, εξήγησε: «Οι επενδυτές πολύ απλά αφομοίωσαν την είδηση για την ψήφιση των νόμων την προηγούμενη Παρασκευή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ