Διήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια - iefimerida.gr

Διήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στάση εργασίας κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια γα την ερχόμενη Τετάρτη (21/10), ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη παν-λιμενική απεργία, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) προκήρυξε επίσης συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, ώρα 11:00 π.μ., και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Η ΟΜΥΛΕ διεκδικεί:

- Αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών. Ιδιαίτερα να ακυρωθεί η πώληση των ΟΛΠ, ΟΛΘ ΟΛΘ -0,53% και να θεμελιωθεί ο ισχυρός Δημόσιος Χαρακτήρας των Λιμανιών.

- Κατοχύρωση θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων με ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις σε όλα τα Λιμάνια.

- Στελέχωση των Λιμανιών με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

- Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.

- Να δομηθούν θεσμικές και αρμονικές σχέσεις με τις επιλιμένιες πόλεις και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος των Λιμανιών.

- Να προωθηθεί η αναπτυξιακή προοπτική των Λιμανιών με αξιοποίηση των ιδίων κεφαλαίων, των δανειακών δυνατοτήτων και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΛΠ λιμάνια Απεργία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ