Κομπόστα δαμάσκηνα, με βανίλια και λεμόνι - iefimerida.gr

Κομπόστα δαμάσκηνα, με βανίλια και λεμόνι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εποχικά φρούτα, μην τα χάσετε!


Το καλό με αυτή την μέθοδο είναι ότι δεν πάνε χαμένα τα δαμάσκηνα που έχετε αγοράσει. Φτιάξτε κομπόστα και βάλτε την στο ψυγείο για 3 ημέρες. Τρώγεται θαυμάσια!


Υλικά

Κομπόστα δαμάσκηνα, με βανίλια και λεμόνι | iefimerida.gr 0
  • 500 γραμμάρια δαμάσκηνα ώριμα, φρέσκα
  • 200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κλωναράκι βανίλια
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • 1 κομματάκι τζίτζερ φρέσκο
  • 100 γραμμάρια φουντούκια

Εκτέλεση

  • Ανοίξτε τα δαμάσκηνα και βγάλτε τα κουκούτσια
  • Τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα
  • Ανοίξτε με ένα μαχαίρι το κλωνάρι βανίλιας και βγάλτε τα μαύρα σποράκια
  • Τοποθετήστε τα στα δαμάσκηνα
  • Προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού
  • Καθαρίστε λίγο τζίτζερ και προσθέστε το (πολύ μικρό κομμάτι)
  • Προσθέστε ελάχιστο νεράκι και βράστε την κομπόστα για 20-30 λεπτά
  • Οταν σερβίρετε, βάλτε φουντούκια σπασμένα από πάνω για μεγαλύτερη απόλαυση
Κομπόστα δαμάσκηνα, με βανίλια και λεμόνι | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κομπόστα δαμάσκηνα βανίλια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ