Τσάι μάτσα: Τι είναι αυτός ο πράσινος χυμός που βοηθάει στο αδυνάτισμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Τσάι μάτσα: Τι είναι αυτός ο πράσινος χυμός που βοηθάει στο αδυνάτισμα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ονομάζεται τσάι μάτσα και είναι ο νέος πράσινος χυμός που υπόσχεται να σας βοηθήσει στην απώλεια κιλών. Κατευθείαν από την Ιαπωνία, το συγκεκριμένο τσάι περικλείει τη φιλοσοφία της χώρας.

Αποτελεί ιδανική εναλλακτική για κάποιον που δεν μπορεί χωρίς καφεΐνη, ενώ είναι μια εκπληκτική πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών.

Πέρα από τα υπόλοιπα οφέλη του για τον οργανισμό, όπως η χαλάρωση, η μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και σακχάρου, αλλά και η πρόληψη αρρωστιών, το τσάι μάτσα είναι ο σύμμαχός σας στο αδυνάτισμα.

«Μια ένωση που βρίσκεται στο τσάι, η επιγαλοκατεχίνη, έχει αποδειχθεί πως ενισχύει τον μεταβολισμό και περιορίζει την ανάπτυξη λιποκυττάρων», αναφέρει η Σίνθια Πασκουέλα, διατροφολόγος, που έχει συνεργαστεί με τη Σαρλίζ Θερόν και τη Σάντρα Μπούλοκ. Οπως ισχυρίζεται, το συγκεκριμένο τσάι έχει βοηθήσει πολλούς από τους πελάτες της.

Τσάι μάτσα: Τι είναι αυτός ο πράσινος χυμός που βοηθάει στο αδυνάτισμα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σε μελέτη του περιοδικού Ενδοκρινολογίας διαπιστώθηκε πως οι καθημερινές εγχύσεις της επιγαλοκατεχίνης σε πειραματόζωα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση έως και του 21% του σωματικού τους βάρους. Αυτό πιθανόν να οφείλεται στην επίδραση που έχει στη λεπτίνη, την ορμόνη του κορεσμού.

Μια ακόμα έρευνα στο American Journal of Clinical Nutrition έδειξε πως συμμετέχοντες που έπιναν τσάι πλούσιο σε κατεχίνη έχασαν το διπλάσιο βάρος από αυτούς που δεν το κατανάλωναν.

Η Τίνα Ουίλιαμς, πελάτισσα της Σίνθια Πασκουέλα, έχασε σχεδόν 15 κιλά σε τρεις μήνες μετά από αλλαγή στη διατροφή της και ενσωμάτωση του τσαγιού μάτσα σε αυτή. Αντικατέστησε τον πρωινό της καφέ με το τσάι αλλά και το σνακ της.

«Ενιωθα ικανοποιημένη και δεν ήθελα να καταναλώσω ζάχαρη, όπως συνήθιζα. Ετσι, δεν κατέληγα να τρώω αυτές τις θερμίδες», τονίζει και προσθέτει: «Εντός τριών εβδομάδων άρχισα να βλέπω αποτέλεσμα».

Τσάι μάτσα: Τι είναι αυτός ο πράσινος χυμός που βοηθάει στο αδυνάτισμα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η διατροφολόγος συνιστά την κατανάλωση τριών φλιτζανιών μέσα στην ημέρα. Αν είστε, όμως, ευαίσθητοι στην καφεΐνη, περιορίστε τις ποσότητες μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, ώστε να μην διαταραχθεί ο ύπνος σας.

«Το τσάι μάτσα είναι απλά το μέρος ενός όλου. Δεν μπορείτε να τρώτε ντόνατς και να πίνετε τσάι, νομίζοντας πως έτσι θα χάσετε βάρος», λέει η Τζίλιαν Τούσμαν, μια άλλη διατροφολόγος.

Το ιδανικό είναι να ακολουθήσετε τις συμβουλές ενός ειδικού και να ασκείστε μέσα στην εβδομάδα. Η διατροφή και η άσκηση είναι αυτές που θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Το τσάι μάτσα απλά είναι μια τροφή που θα ενισχύσει την προσπάθεια σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τσάι μάτσα Διατροφή απώλεια βάρους
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ