«Αγανακτισμένοι» : Η νέα απαγορευμένη λέξη στον κυβερνοχώρο της Κίνας - iefimerida.gr

«Αγανακτισμένοι» : Η νέα απαγορευμένη λέξη στον κυβερνοχώρο της Κίνας

Αγανακτισμένοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όπως είναι ήδη γνωστό, το κίνημα των Αμερικανών «Αγανακτισμένων» διαδηλωτών συμπεριλαμβάνει την λέξη «Οccupy», δηλαδή κατάληψη. Οι παγκόσμιες διαστάσεις που λαμβάνει πλέον το κίνημα «Occupy Wall Street» τρομοκρατούν την Κίνα, η οπoία απαγορεύει πλέον την ύπαρξη της λέξης occupy δίπλα σε ονόματα κινέζικων πόλεων στο διαδίκτυο.Η κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Sina Weibo» λειτουργεί ως αντικαταστάτης των site κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί ο υπόλοιπος πλανήτης, καθώς το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας λογοκρίνει ό,τι θεωρεί πως απειλεί την κυριαρχία του.

Ενώ λοιπόν η Κίνα έχει δηλώσει πως παρατηρεί με ψυχραιμία το «Occupy» κίνημα, φαίνεται πως μάλλον ανησυχεί ιδιαίτερα για τη μεταφορά του εντός των κινεζικών συνόρων. Στο «Sina Weibo» απαγορεύεται να συνοδεύεται η συγκεκριμένη λέξη με αρκετές οικονομικά ανεπτυγμένες ή ιστορικές πόλεις της Κίνας. Μερικά παραδείγματα είναι σε ελέυθερη μετάφραση:

«Occupy Beijing»,(占领北京), δηλαδή «Αγανακτισμένοι στο Πεκίνο,

«Occupy Shanghai»,(占领上海), δηλαδή «Αγανακτισμένοι στην Σανγκάη»

«Occupy China», (占领中国), δηλαδή «Αγανακτισμένοι στην Κίνα»Στην απαγορευμένη λίστα περιλαμβάνεται πλήθος άλλων πόλεων της Κίνας. 'Ομως στο facebook υπάρχει σελίδα «Occupy China» με μόλις 224 likes!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ