Αναστασιάδης: Δεν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο - iefimerida.gr

Αναστασιάδης: Δεν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι δεν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος για το Κυπριακό τον Μάρτιο, εξέφρασε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ίδιος στη νέα κυριακάτικη εφημερίδα «Ρεπόρτερ», ο Κύπριος πρόεδρος τονίζει ότι δεν βλέπει να μπορεί να γίνει τον Μάρτιο δημοψήφισμα, «εκτός εάν αλλάξουν άρδην τα δεδομένα», καθώς «υπάρχουν διαφορές στα ακανθώδη θέματα και δεν είναι ο χρόνος που μετρά, αλλά η ουσία»

Μάλιστα επισήμανε ότι τα πιο δύσκολα θέματα στις διαπραγματεύσεις είναι το περιουσιακό, οι εδαφικές αναπροσαρμογές, οι εγγυήσεις και τα χρονοδιαγράμματα αποχώρησης των στρατευμάτων. Αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των βασικών ελευθεριών και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναφορικά με το θέμα των εγγυήσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε ότι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δεν τις χρειάζεται και πρότεινε μόνο μία αυξημένη παρουσία στρατευμάτων των Ηνωμένων Εθνών, η οποία θα μπορούσε να παρακολουθεί την υλοποίηση της λύσης και να αναλάβει την αστυνόμευση για μία περίοδο κάποιων χρόνων.

Ερωτηθείς κατά πόσον αποκλείεται ενδεχόμενη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα θέματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα να δημιουργούμε προβλήματα εκεί που μπορεί να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ