Στοιχεία που σοκάρουν: Πάνω από 4 εκατ. Σύροι έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους εξαιτίας του εμφυλίου - iefimerida.gr

Στοιχεία που σοκάρουν: Πάνω από 4 εκατ. Σύροι έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους εξαιτίας του εμφυλίου

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο εμφύλιος που μαίνεται στη Συρία έχει αναγκάσει περισσότερους από 4 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας να αφήσουν πίσω τα σπίτια τους και να αναζητήσουν αλλού ένα καλύτερο αύριο.

Επιπλέον, στη χώρα σχεδόν άλλοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια. Τα σοκαριστικά στοιχεία του ΟΗΕ αναφέρουν ότι σήμερα 60 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως είναι πρόσφυγες, κάτι που εγείρει μια τεράστια πρόκληση για όλες τις χώρες του κόσμου, ειδικά αυτές στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη όπως τόνισε ο Μπαν Κι-Μουν

«Η κρίση στη Συρία μόνο (...) οδήγησε πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους σε άλλες χώρες. Εγείρει μεγάλες προκλήσεις για πολλές χώρες όπως η Ιορδανία, η Τουρκία, ο Λίβανος και το Ιράκ», είπε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού.

«Το 25% του πληθυσμού του Λιβάνου είναι πλέον Σύροι πρόσφυγες. Υπάρχουν πάνω από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Τουρκία, 1,5 εκατομμύριο στην Ιορδανία, 300.000 στο Ιράκ και αρκετοί στη βόρεια Αφρική, στην Αίγυπτο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες ΟΗΕ Συρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ