Θύελλα στη Βουλή με την επιστολή Κοτζιά για τα Σκόπια που δημοσιοποίησε η Χρυσή Αυγή [βίντεο] - iefimerida.gr

Θύελλα στη Βουλή με την επιστολή Κοτζιά για τα Σκόπια που δημοσιοποίησε η Χρυσή Αυγή [βίντεο]

EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναταραχή προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής, η δημοσιοποιήση από τον Νίκο Μιχαλολιάκο επιστολής για την εξωτερική πολιτική σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων που απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι αποκλείει εφεξής την Χρυσή Αυγή από κάθε συζήτηση μετά την δημοσιοποίηση του εγγράφου. «Η Χρυσή Αυγή, ακριβώς γιατί παραβίασε το απόρρητο των εγγράφων και της αλληλογραφίας του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, δεν πρόκειται να την ξανακαλέσω σε καμία συνεδρίαση του Συμβουλίου, θα την αποβάλλω» δήλωσε.

Θύελλα στη Βουλή με την επιστολή Κοτζιά για τα Σκόπια που δημοσιοποίησε η Χρυσή Αυγή [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Απαντώντας ο Ηλίας Κασιδιάρης,αντέδρασε: «Δεν έχει κανείς δικαίωμα, από την στιγμή που ο ελληνικός λαός μας εξέλεξε στην Βουλή, κανείς να μας αποβάλλει από πουθενά. Για μας δεν υπάρχει μυστική διπλωματία και εξωτερική πολιτική, ειδικά για το όνομα των Μακεδονία. Εμείς δεν δεχόμαστε την χρήση της ονομασίας της Μακεδονίας, ούτε με οποιοδήποτε συνθετικό. Εμείς είμαστε εδώ για να προστατεύψουμε τα εθνικά μας δικαιώματα».

Θύελλα στη Βουλή με την επιστολή Κοτζιά για τα Σκόπια που δημοσιοποίησε η Χρυσή Αυγή [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Μεϊμαράκης: Επικίνδυνα παιχνίδια

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «απίθανη, αφελή και επικίνδυνη» την πράξη αυτή, ξεκαθαρίζοντας πως «για μας δεν υπάρχει η επιστολή».

«Για μας ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μην κάνετε βήμα από κει. Μην τολμήσετε να το σκεφτείτε. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Η Μακεδονία είναι ελληνική. Τα ζητήματα αυτά, τα έχουμε συζητήσει τα έχουμε λύσει και βγάλτε τα από το διάλογο του πολυνομοσχεδίου», τόνισε και διερωτήθηκε, αναφερόμενος στην επιστολή του κ. Κοτζιά: «Τι μας έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών να διαπραγματευτούμε μεταξύ μας τα κόμματα;».

«Έτσι κάνατε διαπραγμάτευση; Διαπραγματευόσαστε με τους ΑΝΕΛ τι θα περάσετε και τελικά φτάσαμε να φέρατε μια δύσκολη και επώδυνη συμφωνία;», είπε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Θύελλα στη Βουλή με την επιστολή Κοτζιά για τα Σκόπια που δημοσιοποίησε η Χρυσή Αυγή [βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Παρέμβαση επί του θέματος έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς εξηγώντας πως με νόμο του 2005 ιδρύθηκε το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και ότι η αλληλογραφία είναι απόρρητη, εξαπολύοντας «πυρά» προς τα κόμματα τα οποία κατάργησαν το νόμο εξαιτίας μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Οπως διευκρίνισε ο κ. Κοτζιάς, στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής όλα τα κόμματα συμφώνησαν να καταθέσουν προτάσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε στον κ. Κοτζιά πως η επιστολή δημοσιοποιήθηκε από τον γ.γ της Χρυσής Αυγής.

«Εάν έχετε εμπιστοσύνη εσείς για αυτά τα θέματα να τα συζητάτε και μάλιστα με επιστολή είναι δικό σας θέμα, εγώ σας εγκαλώ γιατί επειδή ακριβώς είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα έπρεπε να τεθεί στα κόμματα, χωρίς επιστολή για να μην γνωρίζουν τα Σκόπια τις εσωτερικές διαβουλεύσεις της Ελλάδας», είπε.

Θύελλα στη Βουλή με την επιστολή Κοτζιά για τα Σκόπια που δημοσιοποίησε η Χρυσή Αυγή [βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Λοβέρδος: Το έγγραφο είναι αδιαβάθμητο

Επίθεση προς τον υπουργό Εξωτερικών εξαπέλυσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατηγορώντας τον έγγραφο δεν είναι απόρρητο, διότι δεν υπάρχει καμία διαβάθμιση επάνω σε αυτό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από την πλευρά του, κάλεσε το προεδρείο της Βουλής να δώσει τέλος στη συζήτηση, καθώς το θέμα είναι σοβαρό, υπογραμμίζοντας πως τέτοια θέματα θα πρέπει να συζητούνται μέσα στη Βουλή.

Θύελλα στη Βουλή με την επιστολή Κοτζιά για τα Σκόπια που δημοσιοποίησε η Χρυσή Αυγή [βίντεο]  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ