Νικολόπουλος: Ψηφίζει επί της αρχής, καταψηφίζει οκτώ άρθρα - iefimerida.gr

Νικολόπουλος: Ψηφίζει επί της αρχής, καταψηφίζει οκτώ άρθρα

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής αλλά θα καταψηφίσει οκτώ άρθρα ο Νίκος Νικολόπουλος, στέλνοντας το μήνυμα της διαφοροποίησης από την κυβερνητική πλειοψηφία, που πλέον, για την αποψινή ψηφοφορία, αριθμεί 154 μέλη.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ανακοίνωσή του εξηγεί ότι θα ψηφίσει «ναι» επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου, γιατί αισθάνεται «δεσμευμένος από την πρόσφατη λαϊκή εντολή, που με την υπερψήφιση της πολιτικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και από την επιλογή τους να με εμπιστευθούν να τους εκπροσωπήσω για ακόμα μια φορά στο εθνικό Κοινοβούλιο».
Ωστόσο τονίζει ότι «θα φωνάξω ΟΧΙ σε εκείνες τις διατάξεις που φέρνουν νέα φορολογική επιβάρυνση στον ήδη υπερφορολογημένο Έλληνα φορολογούμενο, σε άλλες που αποχρωματίζουν τις κόκκινες γραμμές και παραλλάσουν τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις» και πρόσθεσε: «Γι' αυτό δεν θα ψηφίσω τα άρθρα 1, 2, 3 ,5, 8, 13, 14,15 γιατί σωρεύουν αβάσταχτα βάρη για τους πολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης και καλούνται πλέον να πληρώσουν και από… αυτά που δεν έχουν. Πιστεύω ότι αυτές οι νομοθετικές διατάξεις συνιστούν μετατόπιση από τις βασικές μας δεσμεύσεις».

Αναφερόμενος στις διατάξεις τονίζει ότι πρόκειται για εκείνες που αφορούν στις συντάξεις, στην κατάργηση των απαλλαγών του ΕΝΦΙΑ, στην αυστηροποίηση των παραμέτρων για τις 100 δόσεις, στην αύξηση του ΦΠΑ στους αγρότες στην αποστέρηση πόρων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την απαλλαγή κάποιων από την υποχρέωσή τους, στην κατάργηση της δυνατότητας στους «νέους» (μετά την 1/1/1993) ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ (γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους), να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ