Παράταση για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση - Ψάχνουν ισοδύναμα για τους δανειστές - iefimerida.gr

Παράταση για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση - Ψάχνουν ισοδύναμα για τους δανειστές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι η προθεσμία για το ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, που έληγε σήμερα, θα παραταθεί έως την Παρασκευή 23/10/2015 μαζί με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών για το αν τελικώς η ιδιωτική εκπαίδευση επιβαρυνθεί ή όχι.

Στις 23 Οκτωβρίου, θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, είχε ανακοινώσει το «πάγωμα» της εφαρμογής του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αναζητώντας ισοδύναμα - είχε καλέσει μάλιστα και την αντιπολίτευση να συνδράμει σε αυτό.

Η παράταση που δόθηκε, προφανώς δεν είναι άσχετη από το γεγονός ότι καταφθάνουν στην Αθήνα - το αργότερο μέχρι το τέλος της βδομάδας - οι επικεφαλής του κουαρτέτου. Από τις διαπραγματεύσεις με του δανειστές θα εξαρτηθεί και η τύχη του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Σημειωτέον ότι τα σχετικά ισοδύναμα πρέπει να ανέλθουν σε πάνω από 300 εκατ. ευρώ - σε ετήσια βάση - για σχολεία και φρονιστήρια.

Παράταση και για τους φορολογικούς ελέγχους από το Δημόσιο

Ταυτόχρονα, με τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης παρατείνεται κατά ένα έτος η δυνατότητα του Δημοσίου να διενεργήσει φορολογικό έλεγχο σε όσες υποθέσεις έχουν ήδη εκδοθεί εντολές ελέγχου ή εισαγγελικές παραγγελίες ή εκδοθούν εντολές ελέγχου ή εισαγγελικές παραγγελίες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015

Η τροπολογία κατατέθηκε σε συνέχεια της σχετικής προαναγγελίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

«Η τροπολογία αυτή, κλείνει οριστικά ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο υπήρχε και αναδείχθηκε αυτές τις μέρες» είπε ο κ. Αλεξιάδης και εξέφρασε την ελπίδα να ψηφιστεί ομόφωνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΠΑ εκπαίδευση ΥΠΟΙΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ