Ο Τσίπρας καλύπτει Σταθάκη-Φλαμπουράρη: Ανακαλύψατε «διεφθαρμένους» υπουργούς - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας καλύπτει Σταθάκη-Φλαμπουράρη: Ανακαλύψατε «διεφθαρμένους» υπουργούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την τοποθέτηση του στο βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να καλύψει τον Γιώργο Σταθάκη με το 1 εκατ.ευρώ, που όπως παραδέχθηκε ο υπουργός ξέχασε να δηλώσει στο πόθεν έσχες.

«Ανακαλύψατε δήθεν διεφθαρμένους υπουργούς, χωρίς να έχετε την παραμικρή απόδειξη. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Για να τελειώσει αυτή η κριτική, θέλω να ξαναπώ ότι αυτή η κυβέρνηση δε θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και στη φοροδιαφυγή. Κανείς δε θα μείνει στο απυρόβλητο. Ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε πολιτικός, ούτε επιχειρηματίας. Ούτε υπουργός, αλλά να μιλάμε με στοιχεία, όχι με εικασίες. Με προκαλείτε διότι ένας νεοεκλεγείς βουλευτής το 2012 έκανε μια ατελή δήλωση την οποία διόρθωσε με συμπληρωματική το ίδιο έτος και τα επόμενα χρόνια πλήρωσε για αυτά τα ποσά. Να μιλήσουμε για ποσά που δεν έχουν φορολογηθεί; Να μιλήσουμε κύριοι του ΠΑΣΟΚ για το ένα εκατομμύριο του κυρίου Τσουκάτου που ήταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens; Αν υπάρξουν στοιχεία, τότε θα υπάρξει ίση αντιμετώπιση. Δεν θα κάνουν πολιτική καριέρα στις πλάτες της κυβέρνησης οι κρατικοδίαιτοι. Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Eκανε μια ατελή δήλωση την οποία διόρθωσε με συμπληρωματική το ίδιο έτος και τα επόμενα χρόνια πλήρωσε για αυτά τα ποσά.

«Θα μείνετε για χρόνια στην αντιπολίτευση»

Εν συνεχεία έκανε και νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας «Θέλω να θέσω ένα ερώτημα. Μας ζητάτε κι εμάς να καταψηφίσουμε. Ποια είναι η δική σας αντιπρόταση; Ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο; Τι μας ζητάτε; Μήπως μας ζητάτε να επαναδιαπραγματευτούμε; Μήπως μας ζητάτε να μην προχωρήσουμε στην αξιολόγηση εγκαίρως, για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Μπορείτε να κάνετε κριτική, αλλά πείτε μας μια εναλλακτική. Ζητήσαμε μια εναλλακτική για την εκπαίδευση κι ακούμε κορώνες. Δεν έχετε σχέδιο για τη χώρα. Μόνο αγωνία και καημό να είστε εσείς στις καρέκλες της εξουσίας. Όσο το δείχνετε αυτό στον ελληνικό λαό, με όποιον αρχηγό, όχι αυτή την τετραετία, ούτε την επόμενη δεν θα επιστρέψετε στην εξουσία. Κοιτάξτε τουλάχιστον να είναι εποικοδομητική αυτή η αντιπολίτευση».

«Κάναμε εκλογές μετά την συμφωνία»

«Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός για νέα μέτρα διαψεύστηκε. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, αλλά δύσκολα μέτρα που όλοι τα γνωρίζαμε. Τα γνωρίζατε κι εσείς κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, όταν τα ψηφίζατε μαζί μας τον Αύγουστο. Η στρατηγική είναι ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης, πρέπει να μη χάσουμε το τρένο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσα στο 2015, που θα σημάνει κινδύνους και πρέπει να συνεχίσουμε την διαπραγμάτευση στα ανοιχτά ζητήματα. Δεν μπορείς να βάζεις σε όλα κόκκινες γραμμές. Πρέπει να φτάσει η συζήτηση αυτή στο θέμα της απομείωσης του χρέους. Υπάρχει ένα αδιέξοδο στην αντιπολιτευτική ρητορική. Ο λαός έχει μνήμη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διεκδικούσε μια καλύτερη συμφωνία κι εσείς μας κατηγορούσατε πως ρίχνουμε την χώρα στα βράχια. Κάνατε καμπάνια στο δημοψήφισμα για μια συμφωνία που θα είχε μόνο μέτρα. Εσείς είστε αυτοί που σήμερα αρνείστε να ψηφίσετε τα εφαρμοστικά μέτρα της συμφωνίας που υπογράψατε τον Αύγουστο! Τι παριστάνετε; Τους αντι-μνημνονιακούς; Εσείς που για 5 χρόνια ψηφίζατε ό, τι σας έφαιρναν; Ο λαός έχει μνήμη. Εμείς φτάσαμε στα άκρα. Πήραμε ό, τι ήταν εφικτό να κερδηθεί. Πήραμε μια απόφαση με κόστος και δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Για πρώτη φορά οι εκλογές έγιναν μετά την συμφωνία και όχι πριν. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε», τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση.

Ο λαός έχει μνήμη. Εμείς φτάσαμε στα άκρα. Πήραμε ό, τι ήταν εφικτό να κερδηθεί.

«Ενταξη της Τουρκίας στην ΕΕ μόνο αν...»

«Αυτή τη στιγμή, στα κριτήρια του ΟΗΕ, όσοι έρχονται από εμπόλεμη ζώνη, τηρούν τα κριτήρια κατά 70% για να χαρακτηριστούν πρόσφυγες. Πρέπει αυτό να γίνει 75% γιατί δεν έχουν την ίδια δυνατότητα με τους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι ανήκουν στη μεσαία τάξη. Ο κίνδυνος είναι να χαρακτηριστούν οικονομικοί μετανάστες. Θέλω για την Σύνοδο Κορυφής να πω ότι είναι προφανές πως από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης υπάρχει ένα παζάρι. Όχι μόνο για την οικονομική βοήθεια, αλλά και τη συζήτηση για την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Ζητάνε να πάρουν υποσχέσεις ότι θα ανοίξει η συζήτηση. Υποσχέσεις αυτές από Γιούνκερ και Μέρκελ φαίνεται πως έχουν δοθεί. Εμείς κρατάμε στάση ευθύνης. Αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει, αν όμως τηρούνται οι αρχές που πρέπει. Αν η Τουρκία κάνει αλλαγές και ιδιαίτερα για τα ανθρώπινα βήματα και το ζήτημα κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου, τότε θα το συζητήσουμε σε άλλη βάση".

«Δεν έχουμε πάρει χρήματα από την ΕΕ»

«Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι τα κέντρα υποδοχής θα είναι κέντρα ταυτοποίησης. Θα πρέπει εκεί οι πρόσφυγες να μένουν το περισσότερο δύο μέρες και στην συνέχεια να φεύγουν για τον προορισμό τους, ο οποίος είναι οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Εμείς θα το κάνουμε αυτό, παρόλο που εκτός από τα μεγάλα λόγια, δεν υπάρχει μέχρι τώρα χρηματοδότηση για εμάς από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τουλάχιστον τώρα καταλαβαίνουν πως δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν πηγαίνουμε ως επαίτες. Από το υστέρημά μας θα δώσουμε ένα πιάτο φαί στους ανθρώπους που το χρειάζονται. Θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε θέσεις για την επίλυση αυτής της κρίσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα αίτια είναι οι παράλογες επιλογές, επιλογές πολέμων σε χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, η Λιβύη... Επιλογές που δημιουργούν αστάθεια».

«Δεν υποχωρούμε σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας»

«Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να στηρίξει βοήθεια της Ε.Ε. προς την Τουρκία. Η Τουρκία έχει ένα μεγάλο βάρος, αλλά αν υπάρχει η πιθανότητα μιας συγκροτημένης πολιτικής, αυτό δεν μπορεί να γίνει αφού οι πρόσφυγες πάρουν τα σαπιοκάραβα για την Ευρώπη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν παραχωρήσεις σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας. Βεβαίως συνεχίζονται οι παραβιάσεις και αμφισβητήσεις, οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να έχουμε εμπιστοσύνη. Η όποια παρέμβαση στα ελληνικά ύδατα, δεν μπορεί παρά να είναι παρέμβαση διάσωσης, προς τα ελληνικά νησιά. Αυτό σημαίνει πως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζονται. Αν θα είναι ελληνικό ή τουρκικό το πλοίο διάσωσης έχει μικρή σημασία μπροστά στη ζωή των ανθρώπων. Αλλά θα πρέπει να υπάρξουν έλεγχοι στην ενδοχώρα της Τουρκίας. Το γεγονός ότι δεν έχει κανένα νόημα να γίνουν κοινές περιπολίες στα διεθνή ύδατα, που δεν μπορούμε να το δεχθούμε, δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να έχουμε συνεργασία με την τουρκική ακτοφυλακή», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς»

«Οι αποφάσεις ήταν σε θετική κατεύθυνση στη Σύνοδο Κορυφής. Την ίδια στιγμή κερδίζουν έδαφος όσοι θέλουν το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με βάση το διαμερισμό της ευθύνης των κρατών μελών. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σταδιακά το βάρος να μετατοπιστεί από τα ελληνικά νησιά στα τουρκικά παράλια. Για να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς και αυτό το αίσχος της εκμετάλλευσης από δουλέμπορους διακινητές. Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να στηρίξει μια πολιτική ενίσχυση της Τουρκίας από την ΕΕ» είχε τονίσει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας Σταθάκης Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ