Παπανδρέου: «Είμαστε περήφανος λαός και αξίζουμε σεβασμό» - iefimerida.gr

Παπανδρέου: «Είμαστε περήφανος λαός και αξίζουμε σεβασμό»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιστορικότερη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες και εν αναμονή των αποφάσεων για το μεγάλο «κούρεμα» της Ελλάδας αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, επιχείρησε να περάσει το μήνυμα ότι απαιτούνται γενναίες αποφάσεις.

«Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης» λέει διαρκώς στους συνομιλητές του ο Έλληνας Πρωθυπουργός που συναντήθηκε λίγο νωρίτερα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και χθες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή. Ως ευρωπαίοι πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά» ήταν η δήλωση του πριν λίγο, εισερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Τόνισε και πάλι ότι «η Ελλάδα έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη και τη χώρα πιο δίκαιη».
«Είμαστε περήφανος λαός που αξίζει σεβασμό», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες από την πλευρά τους ανέλαβαν τις ευθύνες τους με μεγάλο πόνο.

Αυτή την ώρα ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής των «27» η οποία δεν αναμένεται να καταλήξει σε αποφάσεις πάντως, σύμφωνα με το κλίμα "χαμηλών προσδοκιών που καλλιεργεί η Άνγκελα Μέρκελ. Ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι ηγέτες των «17» της ευρωζώνης. "Όλα είναι ρευστά" έλεγε ανώτατη κυβερνητική πηγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχικό πλαίσιο αποφάσεων θα αφορά στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ένα πακέτο 108 δις και θα ζητείται από τις τράπεζες να αυξήσουν τα ίδια κεφάλαια τους κατά 9% μέχρι τα μέσα του 2012. Ωστόσο οι αποφάσεις για το ελληνικό haircut – που αναμένεται να είναι από 50-60% - και για την ενίσχυση του EFSF αναμένεται να ληφθεί στην σύνοδο της Ευρωζώνης την Τετάρτη. Ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να κάνει συνέντευξη Τύπου ή δήλωση, το βράδυ μετά και το πέρας της συνόδου της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ