«Αγγέλα Παπάζογλου»: Ενας καθηλωτικός μονόλογος με την Αννα Βαγενά στο θέατρο Μεταξουργείο - iefimerida.gr

«Αγγέλα Παπάζογλου»: Ενας καθηλωτικός μονόλογος με την Αννα Βαγενά στο θέατρο Μεταξουργείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παράσταση αποτελεί μια αναφορά στις μνήμες και στον λόγο αυτής της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, γυναίκας του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, όπως τις διηγήθηκε στον γιο της Γιώργη Παπάζογλου.

Η Άννα Βαγενά που την ενσαρκώνει όλα αυτά τα χρόνια, τονίζει πως "ο λόγος της Αγγέλας είναι σήμερα επίκαιρος όσο ποτέ, με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Ο βαθύς κι αγνός πατριωτισμός της, θα αποτελέσει ένα “βάλσαμο” για τις ψυχές όλων μας."
Ένα ρεσιτάλ υποκριτικής από την πρωταγωνίστρια, γεμάτο Ελλάδα.

Ντερβισένα (1934) Τραγούδι της Ρεμπέτισσας Αγγέλα Παπάζογλου

Βιογραφία

Η Αγγέλα Παπάζογλου γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1899. Ανήκε σε οικογένεια λαΐκών μουσικών. Ο πατέρας της Δημήτριος Μαρωνίτης έπαιζε βιολί και σαντούρι. Πρωτοτραγούδισε σε ηλικία 16-17 ετών στην μπίρα Μέλης, που ήταν και κινηματογράφος και θέατρο μαζί. Τραγούδησε επίσης στα κέντρα του Αράπογλου, του Τζίζικα, του Αυταρά και στη Σκάλα του Κορδελιού. Την φώναζαν Αγγελίτσα για να την ξεχωρίζουν από μιαν άλλη ονομαστή τραγουδίστρια την Αγγελάρα.Το 1928, λίγο μετά το γάμο της με τον Βαγγέλη Παπάζογλου, τυφλώθηκε από πάθηση που είχε στα μάτια της από μικρή. «Η αυστηρότητα των ηθών και η επιμονή του άντρα της την απομάκρυναν οριστικά από το τραγούδι».

Πέθανε στις 17 Αυγούστου του 1983 στην Κοκκινιά. Ηχογραφημένα τραγούδια της είναι μόνο έξι αμανάδες και η Ντερβίσένα του Παπάζογλου.

Σντελεστές τις παράστασεις

Επιλογή κειμένου, από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης» και μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Λάμπρος Λιάβας – Άννα Βαγενά
Σκηνικά – κοστούμια: Μάριος Σπηλιόπουλος

Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο
Ημερομηνία: Έναρξη: Παρασκευή 16 Οκτωβρίου
Κάθε Παρασκευή στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αγγελα Παπάζογλου Άννα Βαγενά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ