Νέα πρόκληση Ορμπαν: Να κλείσουμε τα ελληνικά σύνορα για να μην έρχονται μετανάστες - iefimerida.gr

Νέα πρόκληση Ορμπαν: Να κλείσουμε τα ελληνικά σύνορα για να μην έρχονται μετανάστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δηλώσεις του, κατά καιρούς, προκαλούν την οργή των Ευρωπαίων ομολόγων του, ωστόσο ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την έξωθεν καλή μαρτυρία του.

Την Πέμπτη προχώρησε σε μια νέα ακραία τοποθέτηση για το ποια λύση πρέπει να προκρίνει η ΕΕ για να λύσει την προσφυγική λύση.

Όπως μεταφέρουν όλα τα ουγγρικά μέσα, ο κ. Όρμπαν φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ότι το αυξανόμενο πρόβλημα με τους μετανάστες, πρέπει να αντιμετωπιστεί με δραστικές λύσεις. Εξ αυτού του λόγου, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επιμένει πως η ΕΕ θα πρέπει να αμυνθεί έναντι των προσφύγων και των μεταναστών στα ελληνικά σύνορα – άρα, να τα κλείσει.

Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνεται κατορθωτό, εξήγησε πως η δική του χώρα θα αμυνθεί με το τείχος που έχει ορθώσει στα σύνορα με την Κροατία και το οποίο φιλοδοξεί να αποκρούσει την εισροή μεταναστών στην Ουγγαρία.

Κατά τον κ. Όρμπαν: «Τα σύνορα μπορούν να κλείσουν μέσα σε μια ώρα. Πρέπει να αποκόψουμε το πρόβλημα στην πηγή του. Πρέπει να μεταβούμε στο νότο και να υπερασπιστούμε τα ελληνικά σύνορα. Κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει, επομένως ελπίζω πως τώρα θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία και να κλείσουμε τα ελληνικά σύνορα. Επιπλέον, μπορούμε να επεκτείνουμε τους όρους της Συνθήκης του Σέγκεν και στα κροατικά σύνορα, όπως κάναμε με αυτά της Σερβίας, αλλά αυτή είναι μια δεύτερη επιλογή».

Συνεχίζοντας την προκλητική συλλογιστική του, ο κ. Όρμπαν τόνισε πως: «Η καλύτερη λύση είναι να τιμήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της. Αν δεν μπορεί να το κάνω, τότε ας το κάνουμε εμείς για λογαριασμό της».

Αυτή τη στιγμή, η Ουγγαρία έχει κλείσει τα σύνορά της προς τη Σερβία. Οι μετανάστες αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στην Κροατία η οποία τους προωθεί στην Ουγγαρία που με τη σειρά της τους στέλνει στην Αυστρία. Ακόμη και αν η Ουγγαρία κλείσει όλα τα σύνορά της, οι μετανάστες να αναγκαστούν να μεταβαίνουν στη Σλοβενία, άρα το πρόβλημα μετατίθεται από χώρα σε χώρα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βίκτορ Όρμπαν σύνορα μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ