Δεν έχουν μελάνι να τυπώσουν τα «χαράτσια» και τα εκκαθαριστικά - iefimerida.gr

Δεν έχουν μελάνι να τυπώσουν τα «χαράτσια» και τα εκκαθαριστικά

μελάνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ξέμεινε από μελάνι και τώρα οι φορολογούμενοι καλούνται να εκτυπώσουν μόνοι τους τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας.

Το λιγοστό μελάνι που έχει στη διάθεσή της η Γραμματεία επαρκεί για μόλις 300 000 σημειώματα, όταν οι πραγματικές ανάγκες της ξεπερνούν τα μερικά εκατομμύρια σημειώματα, ενώ είναι και ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της εκτύπωσης των σημειωμάτων για τις έκτακτες εισφορές. Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι η έλλειψη μελάνης θα ήταν ακόμα πιο αισθητή αν δεν είχαν μεσολαβήσει το τελευταίο διάστημα οι απεργίες των εργαζομένων που φυσικά περιόρισαν την χρήση των εκτυπωτών. Για την απελπιστική αυτή κατάσταση ευθύνεται φυσικά ο παραλογισμός στη λειτουργία της κρατικής μηχανής αφού όχι μόνο έχουν αφήσει απλήρωτο τον προμηθευτή μελάνης, αλλά δεν φρόντισαν να βρουν και νέους προμηθευτές.

Συγκεκριμένα το μελάνι που έχει στη διάθεσή της η Γραμματεία είναι αξίας 1500 ευρώ, ενώ εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο η προμήθεια μελανιού αξίας 400 000 ευρώ που θα καλύψει τις ανάγκες της Γραμματείας για μια τριετία.

Και φυσικά οι δημόσιες υπηρεσίες επιρρίπτουν τις ευθύνες η μια στην άλλη. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινής, η Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κατηγορεί τη Διεύθυνση Προμηθειών και τη Διεύθυνση Προϋπολογισμού του Υπ. Οικονομικών για καθυστερήσεις στην εξεύρεση σχετικής πίστωσης που να αφορά τον εν εξελίξει διαγωνισμό, ενώ οι Διευθύνσεις του Υπ. Οικονομικών κατηγορούν την Γραμματεία για κακοδιαχείριση των πόρων της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ