Ο Γιώργος Σταθάκης απαντά για το προβληματικό «πόθεν έσχες» του 1 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Ο Γιώργος Σταθάκης απαντά για το προβληματικό «πόθεν έσχες» του 1 εκατ. ευρώ

Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαντήσεις για τα ερωτήματα που έχουν ξεσηκωθεί και έχουν φτάσει μέχρι τη Βουλή, για το «προβληματικό πόθεν έσχες» του υπουργού με το 1 εκατομμύριο ευρώ, αναμένεται να δώσει σήμερα ο Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομίας θα δημοσιοποιήσει γραπτή ανακοίνωση με την οποία θα εξηγεί τα γεγονότα.

Τι είχε δηλώσει ο Σταθάκης

Με τις φήμες να στρέφονται γύρω από το πρόσωπο του Γιώργο Σταθάκη, όλες τις προηγούμενες ημέρες, δημοσιογράφοι ρώτησαν ευθέως την Τετάρτη τον υπουργό Οικονομίας αν πράγματι είναι ο ίδιος εκείνος με το «προβληματικό» πόθεν έσχες.

«Δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση με βάση το νόμο, πριν ολοκληρώσει η βουλή τον έλεγχό της. Να περιμένετε σε λίγες μέρες την έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τότε θα φανεί», ήταν η απάντηση του κ. Σταθάκη. Η φημολογία εντάθηκε όταν ο υπουργός πήγε εσπευσμένα στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν σκοπεύει να παραιτηθεί, απαντώντας αρνητικά.

Πώς ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις

Ολα ξεκίνησαν από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Η αντιπρόεδρος της Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας στο Mega την Δευτέρα, είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για «τέσσερα προβληματικά πόθεν έσχες». Οπως είπε, θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Εσχες που τη διαδέχεται (Γιώργος Βαρεμένος), θα του δώσει τα στοιχεία και από εκεί και πέρα θα επιληφθεί η επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ευθύνες προέκυψαν για δύο υπουργούς: Ο ένας επί τρία συναπτά έτη «ξέχασε» να δηλώσει ποσό της τάξης του 1 εκατ. ευρώ, κάτι που έσπευσε να πράξει φέτος, με συμπληρωματική δήλωση. Ο δεύτερος υπουργός φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρείας και να έχει μετοχές σε αυτή.

Επιπλέον, ένας τέως βουλευτής εμφανίζεται να έχει μεγάλες φορολογικές εκκρεμότητες και έναν νυν βουλευτής έχει πολλές «τρύπες» στο πόθεν έσχες του, με ποσά που δεν δικαιολογούνται.

Υπενθυμίζεται ότι για τον έτερο υπουργό το ζήτημα ήταν πως δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες μετοχές εταιρείας. Με δηλώσεις του στο Mega τη Δευτέρα ο Αλέκος Φλαμπουράρης είχε παραδεχθεί ότι επρόκειτο για τον ίδιο, δηλώνοντας πως όταν ορκίστηκε υπουργός τον περασμένο Ιανουάριο είχε μεταβιβάσει τις μετοχές, αλλά η δήλωση του πόθεν έσχες περιελάμβανε τα στοιχεία για το 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ