H ABTA επέλεξε την Πελοπόννησο -Στην Πύλο το συνέδριο της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων - iefimerida.gr

H ABTA επέλεξε την Πελοπόννησο -Στην Πύλο το συνέδριο της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη σύγχρονη Ελλάδα που μπορεί να ανανεώσει την εικόνα της μέσα από τη δημιουργική δύναμη της περιφέρειας μίλησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εκδήλωση ABTA.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί το συνέδριο της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, και η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πύλο, 12-14 Οκτωβρίου.

Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό ανάμεσα σε πολλές χώρες για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης,τελικά επελέγη η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Πελοπόννησος για να φιλοξενήσει ένα από τα κορυφαία τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως.
Μετά τη Λιουμπλιάνα, η Πελοπόννησος αναδεικνύει τον ιστορικό και τουριστικό πλούτο της στη βρετανική και όχι μόνο αγορά.

Το βράδυ της πρώτης ημέρας της εκδήλωσης στις 12 Οκτωβρίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποδέχτηκε τους τουριστικούς πράκτορες της Βρετανίας και τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους,. Οι επισκέπτες ήταν καλεσμένη σε ένα event γεμάτο ιστορία, παράδοση, αρώματα και γεύσεις της Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση της Πύλου έδωσε το παρών και η υπουργός τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά.
Το πρωί της Τρίτης 13 Οκτωβρίου περισσότεροι από 550 τουριστικοί πράκτορες από τη Βρετανία παρακολούθησαν την έναρξη του συνεδρίου απολαμβάνοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διαχρονική γοητεία της μεσσηνιακής γης στην φιλόξενη περιφέρεια της Πελοποννήσου και στο κορυφαίο θέρετρο της περιοχής, το Costa Navarino.

Ο κ. Τατούλης καλωσόρισε τους Βρετανούς επισκέπτες υπογραμμίζοντας ότι «η Αγγλία βοήθησε πάρα πολύ για να μπορέσουμε να έχουμε αυτή την αύξηση του ελληνικού τουρισμού το 2015 , που αγγίζει το 24%», σημειώνοντας ότι: «η Πελοπόννησος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δεν είναι μόνο ο πολιτισμός μας και τα προϊόντα που κάνουν την περιφέρεια μας ελκυστική, αλλά η πεποίθησή μας ότι η περιφέρειά έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός, ώστε να γίνουμε ένας σύγχρονος προορισμός. Μα το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας είναι οι άνθρωποι της Πελοποννήσου που διακρίνονται για τη φιλοξενία τους».
Μάλιστα ο Πέτρος Τατούλης έστειλε και ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί βαθιά πολιτική μας πεποίθηση ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει μεγάλα βήματα προς τα μπρος με αξιοπιστία, συνέπεια και εξωστρέφεια και δείχνει την Ελλάδα της δημιουργίας, της προσπάθειας, της ενότητας και του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού».

Από την πλευρά τους ο Πρόεδρος του ΑΒΤΑ κ. Noel Josephidis καθώς και ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. John Kittmer αναφέρθηκαν στο σχέδιο για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ